Annons

Lämna inte i solen

Samsung Gear VR kan bränna hål på mobilskärmen

I samband med att Samsung Gear VR lanseras varnar experter för att den kan skada både liv och egendom om man inte är försiktig.

Publicerad Uppdaterad

Egentligen hör det här hemma under sunt förnuft, men när Samsungs Gear VR snart börjar säljas i kommersiell version kan det vara värt att upprepa sajten Road to VR:s råd. Ett VR-headset innehåller linser, och linser fokuserar ljus.

Det innebär bland annat att om du lägger ifrån dig headsetet med framsidan neråt och solen faller i olycklig vinkel kan ljuset fokuseras till bränntemperaturer. Om mobilen sitter i kan ett hål brännas i skärmen. Vilket förstås är att föredra om alternativet är att ditt hem brinner ned.

På samma sätt ska du aldrig ha på dig headsetet utan mobilen i. Om du skulle råka titta in i solen kan du få permanenta ögonskador.

I manualen rekommenderar Samsung också att barn under 13 år inte ska använda Gear VR då det kan påverka deras synutveckling. Aldrig nånsin låter lite hårt i våra öron, men att bara låta dem prova i kortare stunder känns som ett bra råd.

Källa