Galaxy Round

Samsung lanserar böjd telefon i Korea

Samsung Galaxy Round är den första telefonen som lanseras med böjd skärm. Telefonen som säljs i Korea ska enligt Samsung vara försedd med smarta funktioner som utnyttjar den krökta skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Trots alla rykten från LG blev det alltså Samsung som blev först att få ut en mobiltelefon med böjd skärm. Telefonen börjar säljas i Korea i morgon, men vi ska nog inte räkna med att den kommer till Sverige.

Skärmen är på 5,7 tum, det vill säga lika stor som Galaxy Note 3, och telefonen är 7,9 mm tjock och väger 154 gram. Specifikationerna är ungefär desamma som för Note 3, med chipsetet Snapdragon 800, 3 GB RAM-minne och 1080p-skärm, och samma fuskläderplast på baksidan.

Samsung räknar upp ett antal funktioner som ska vara unika för den krökta designen, men det är inte helt klart hur alla är tänkta att fungera. Lägger man telefonen på ett bord kan man trycka på en kant och få upp klocka och notifieringar. man ska också kunna spola framåt och bakåt bland musik genom att trycka på vänster eller höger sida av skärmen, men det är oklart om telefonen måste ligga ner på ett bord för att det ska fungera.

Enligt Samsung ska den krökta ytan göra det lättare att använda telefonen med en hand, och en funktion finns för att samla de viktigaste kontrollerna till vald sida av telefonen.

Vad tycker ni om den böjda skärmen? Genialiskt eller bara en fånig gimmick? Skriv i kommentarerna.

Källa med fler bilder: Samsung Tomorrow