Ny tävling för utvecklare

Samsung lockar med miljoner för Tizen-appar

Nu ska Samsung anordna en tävling för att locka utvecklare att ta fram Tizen-appar till Gear-serien. I prispotten ligger motsvarande 8,2 miljoner kronor.

Publicerad Uppdaterad

När smartklockan Galaxy Gear 2 blev officiell visade det sig att Samsung hade bytt ut Android, som första generationen i Gear-serien körs med, mot Tizen, ett operativsystem som Samsung har utvecklat tillsammans med bland annat Intel.

För att locka fler utvecklare att ta fram applikationer till Tizenplattformen - och då specifikt för företagets wearable-enheter - kommer den sydkoreanska teknikjätten nu att arrangera en tävling vid namn Samsung Gear App Challange.

Tävlingen börjar 8 maj, och ska hållas som en serie event i olika delar av världen, bland annat Ryssland, USA, Brasilien och Singapore. I prispotten för de bästa Tizen-apparna ligger 1,25 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 8,2 miljoner svenska kronor.

Vi har hört rykten om Samsung och deras första smarta mobiltelefon med Tizen i flera år nu. Under MWC 2014 gick Yoon Han-Kil, chef för Samsungs produktstrategi, ut med att företagets första kommersiella Tizen-telefon ska lanseras under årets andra halva.

Även första generationens Galaxy Gear-klocka har lite Tizen-kärlek att vänta. I och med en uppdatering som väntas i maj ska nämligen klockans Android-operativsystem ersättas med Tizen.

Källa