Gemensam app-utveckling

Samsung sträcker ut handen till Firefox

Huvudmenyn i Firefox OS ser ut som i princip alla operativsystem gör nuförtiden.

På en konferens för utveckling av HTML5-program antydde en representant för Samsung att man gärna såg ett app-samarbete mellan Firefox OS och Tizen.

Publicerad Uppdaterad

Samsung är i stort sett den enda större mobiltillverkaren som tjänar pengar på Android just nu, men det hindrar dem inte från att se sig om efter alternativ. Som bekant är Samsung drivande bakom utvecklingen av operativsystemet Tizen. Däremot har företaget inte uttryckt något intresse för Firefox OS som nyligen börjat dyka upp på telefoner i utvecklingsländer.

Nu verkar det ändå som att Samsung ser möjligheter med Firefox OS. Det är ZDNet i Korea som rapporterar från en utvecklarkonferens om HTML5. Där uttryckte Wonsuk Lee, som har titeln Chief Secretary på Samsung, intresse för att föra Tizen och Firefox OS närmare varandra med gemensam app-utveckling, eftersom bägge systemen stödjer appar skrivna i HTML5.

För utvecklare som vill satsa på de nya systemen vore det naturligtvis en stor fördel att kunna skapa en app som fungerar till både Tizen och Firefox OS, men det återstår att se om idén blir verklighet.