Smart-LED

Samsung återuppfinner LED-notifikationer

En ny funktion som heter Smart Glow ska göra notifikationslampan mer användbar.

Publicerad Uppdaterad

Vanligtvis fyller notifikationslampan en ganska enkel funktion, den berättar för oss användare om vi har missat ett samtal eller meddelande. Samsung har planer på att vidareutveckla lampans funktionalitet med något som de kallar ”Smart Glow”. 

Konceptet består av en ljusring som sitter kring mobilens huvudkamera. Precis som tidigare varianter så gör Smart Glow användaren uppmärksam på missade samtal och meddelanden, men den visar även om batteriet håller på att ta slut eller är fulladdat. Det kanske mest intressanta är att lampan ska hjälpa till när användaren vill ta en selfie med huvudkameran, något som kvalitetsmässigt oftast är att föredra framför den traditionella selfie-plåtaren. Tanken är att ringen lyser upp när kameran känner igen ett ansikte och sedan tar mobilen automatiskt en bild några sekunder senare. 

Enligt webbsidan Sammobile kommer Smart Glow att introduceras på Galaxy J2 som enligt ryktet kommer att lanseras i Indien senare i år. I dagsläget är det oklart om vi får se funktionen på andra kommande Samsung-modeller. 

Källa