Angry Birds är bäst på 18,4 tums pekskärm

Samsungs jätteplatta Galaxy View officiell

Samsungs 18,4-tums surfplatta Galaxy View är tänkt att användas som en teve du flyttar runt i hemmet.

Publicerad Uppdaterad

Om någon på 80-talet hade sagt att du i framtiden skulle kunna köpa en 18,4-tums tv som bara är 1,2 cm tjock och inte är tyngre än att du kan ta med dig den vartsomhelst skulle du ha suckat längtansfyllt. Men nu är vi i framtiden och undrar mest varför Samsung gjort en släpbar surfplatta som väger 2,65 kg.

Användningsområdet ska alltså vara mediekonsumtion på en skärm som är stor nog för att kunna delas men liten nog för att kunna flyttas runt i hemmet. Frågan är väl om inte folk i dag tycker att 18,4 tum är löjligt lite för en teve och 2,65 kg löjligt mycket för en surfplatta.

Skärmen har upplösningen 1920 x 1080 pixel, och plattan drivs av en osepecificerad åttkärnig processor på 1,6 GHz. Arbetsminnet är på 2 GB, och batteriet på förvånansvärt lilla 5700 mAh med tanke på plattans storlek och vikt. Enligt Samsung räcker batteriet i 8 timmar. Den variant som säljs i Sverige har 32 GB lagringsminne och plats för minneskort. På baksidan sitter två 4w-högtalare.

Samtliga bilder av plattan visar den med stativ i olika lägen. Enligt Samsung går stativet rent tekniskt att ta bort, men den är inte tänkt att användas utan.

Priset är 7000 kronor för varianten med Wifi, och 8000 kronor om du även vill ha 4g-anslutning.