Samsungs trådlösa S3-laddare försenas

[Uppdaterad 10.32] När Samsung lanserade den nya toppmodellen S3 presenterade samtidigt ett antal tillbehör där den trådlösa laddaren var mest intressant. Men nu ser det ut som att laddaren kanske kommer flera månader senare än telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy S3 ska börja säljas i slutet av maj, men enligt sajten Slashgear kommer inte den trådlösa laddaren att finnas på marknaden förrän efter sommaren, information från en källa bland brittiska återförsäljare som uppger att den kommer ut till försäljning i september. På Samsung i Sverige säger man att laddaren inte kommer att  börja säljas samtidigt som S3, men att man inte har någon tidpunkt för säljstarten.

Det spekuleras i om förseningen beror på att Samsung nyligen startat ett samarbete med Qualcomm och bildat Alliance for Wireless Power. I gruppen ingår operatörer och andra tillverkare och syftet är att sprida teknik för trådlös laddning. Att förseningen skulle bero på sista-minuten-anpassningar till en gemensam standard är en teori, lite mera långsökt är att det rör sig om en planerad försening för att kunna stjäla lite av uppmärksamheten från Apple i samband med en kommande Iphone-lansering som väntas i september.