För de yngre

Smartklocka för barn lanseras i Sverige

Enligt norska distributören Pepcall är Xplora världens första smartklocka som är CE-godkänd som mobiltelefon.

Publicerad Uppdaterad

Xplora är tänkt att vara barnens första mobiltelefon, förpackad som en smartklocka. Ett något förvirrande koncept kanske, men det går förmodligen att hitta trygghet i att klockan kommer med en dedikerad SOS-knapp. Annat som kan lugna föräldrars nerver är att smartklockan har tre sätt att hålla reda på var klockan, och förhoppningsvis då även ungen, befinner sig. Klockan använder sig nämnligen av gps, aktiv Wifi och GSM-triangulering för att hålla reda på position.

Utöver det kan den bland annat skryta med ett Qualcomm QSC6270 chippset, en 1,3 tums Oled-skärm med upplösning på 128 x 128 pixel, svenska menyer, inbyggd högtalare och mikrofon, samt vattentäthet. 

Föräldrar kan via Android- eller Ios-appen även definiera ”zoner” som skolan eller hemmet, och få notifikationer om barnet lämnar det förutbestämda området. Så egentligen kanske smartklockan mer är för föräldrarna än för barnet? 

Vi har tidigare skrivit om snarlika konkurrenten Tinitel som även det är en barnmobil i form av ett armband. Den har liknande funktioner med följighet till både samtal och för föräldrar att hitta barnets position via gps i klockan.

Källa