MyKronoz ZeTime

Smartklocka med riktiga visare

Schweiziska MyKronoz har gjort en klocka som både har analoga visare och pekskärm.

Publicerad Uppdaterad

MyKronoz är en schweizisk smartklocketillverkare som kombinerar teknik med alplandets renomme inom klocktillverkning. Att det har gått hem visas av att man sålt två miljoner klockor på de dryga tre år företagets funnits.

Nu lanserar man en ny klocka vars främsta utmärkande egenskap är att den har analoga visare och en digital touchurtavla samtidigt. Detta åstadkommer man genom att borra ett hål i mitten på displayen för de analoga visarna, något som förmodligen inte är helt trivialt att åstadkomma rent tekniskt.

ZeTime som klockan heter (inte helt lyckat namn om du frågar oss, då det låter som man driver med någon som säger The Time med schweizisk brytning) har en 1,22 tum stor urtavla med 240 x 240 pixel och en tjocklek på 12,3 millimeter. Du hittar de klassiska smartklockefunktionerna utbytbara urtavlor, notifieringar och kalenderagenda, men även sport och hälsofunktioner som pulsmätare, stegräknare och påminnelser om att du suttit stilla för länge.

Systemet i klockan är MyKronoz eget, och är kompatibelt med både Ios och Android. Klockan är vattentät till 30 atmosfärers tryck.

De analoga visarna är inte bara en gimmick, för du kan förstås se hur mycket klockan är med släckt skärm, och utan att tända skärmen räcker batteritiden till att driva klockan i upp till 30 dagar. Att klockan kan ställa om sig beroende på var du befinner dig i världen kanske inte är mer än vad man har rätt att kräva av en smartklocka, men det är inte utan att man vill se det hända på en klocka med analoga visare.

Det finns till ZeTime en rad armband i plast, läder och kolfiber  börjar säljas i höst till ett pris av drygt 2000 kronor.

Källa