Får vi se den snart?

Specifikationerna till Nokias Androidlur läckta

Nokias beryktade Androidlur med kodnamnet Normandy sägs ha fått specifikationerna läckta.

Publicerad Uppdaterad

Det är den relativt trovärdiga Evleaks som säger sig ha uppgifter om vad för hårdvara vi kan vänta oss av Nokia Normandy.

Som tidigare spekulerat rör det sig om en ”forkad” version av Android med främst Nokias egna appar och en specialbyggd launcher. I och med det kommer även Google Play store inte att vara tillgängligt.

Telefonen kommer att släppas i sex färger och skryta med en dubbelkärnig Snapdragon-processor på en gigahertz tillsammans med 512 megabyte arbetsminne. Skärmen kommer att ligga på fyra tum med upplösningen 480x800 tum och utöver fyra gigabyte lagringsutrymme på insidan kan användaren även utöka det med minneskort. Batteriet ska ligga på 1 500 milliamperetimmar och kameran ta bilder i fem megapixel.

Utöver lagringsutrymmet är specifikationerna således nästan identiska med Lumia 520, som är Nokias billigaste Windowslur just nu. Teorin om att Nokia släpper en Androidlur för att komma ännu längre ner i prisklasserna för att därmed kunna konkurrera i utvecklingsländer känns därmed lite konstig, då Nokia troligen skulle kunna pressa ner priset på en uppföljare till den luren istället.

Troligen vet vi mer under Mobile World Congress under två veckor.