Inofficiell blir officiell

Spotify får Apple Watch-app

Spotify ska ha anlitat en utvecklare av en inofficiell Spotify-app till Apple Watch för att göra en officiell app.

Publicerad Uppdaterad

Spotify känns som en given funktion man vill ha i en smartklocka, men någon officiell Spotify-app finns fortfarande inte till Apple Watch. Utvecklaren Andrew Chang beslöt sig för att göra något åt det med en tredjepartsapp, som han döpte till Spotty. Denna fick dock döpas om till Snowy efter att Andrew Chang blev kontaktad av Spotify för att namnet var för likt.

Uppenbarligen ledde detta till en positiv dialog, för nu ska Spotify ha anlitat Andrew Chang för att göra den officiella Spotify-appen till Apple Watch. Troligen betyder det att vi inte kommer att få se appen Snowy färdig, utan att allt krut läggs på att få ut Spotify-appen.

Förhoppningsvis får vi se alla de funktioner Andrew Chang hoppades få med i Snowy i den officiella Spotifyappen. Bland dessa fanns Siri-styrning, svepbaserad musikstyrning och tillägg till urtavlor. Den mest lovande funktionen var dock möjligheten att ladda ner spellistor och cacha innehållet direkt i klockan, för musiklyssning utan att ha en telefon ansluten. I en forum tråd på Reddit skriver Andrew Chang att Spotifys utvecklingspaket för Ios gjorde appen Snowy möjlig, men att han nu ser fram emot alla de möjligheter som öppnar sig när han arbetar tillsammans med Spotify för att skapa en officiell app.

Detta är ju annars en funktion som smartklockorna i teorin kan tillföra men i praktiken har svårt att leverera. Många modeller har inbyggt minne, musikspelare och möjlighet att koppla bluetooth-headset till klockan så att du kan lyssna på musik på löprundan. Men då måste det ju vara som musikfiler som du för över till klockan, och de allra flesta av oss lyssnar nog huvudsakligen på streamad musik. Möjligheten att cacha streamad musik i klockan skulle därför öppna upp musikfunktionen avsevärt.

Idag kan du med Apple Watch lyssna på musik, även i offline-läge, från Apple Music, men ännu inte via Spotify alltså. Andrew Chang har inget datum för när en officiell Spotify-app för Apple Watch kan vara klar, men hälsar i forumtråden att den är under utveckling.

Källa