Valmöjlighet i kommande mjukvara:

Starta N900 med Meego eller Maemo

I nästa version av mjukvaran för Nokias Maemo-mobil N900 ska man kunna välja mellan Maemo och Meego när telefonen startar.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Nokia kommer N900 aldrig att officiellt bli en Meego-mobil. Men eftersom det ännu inte finns några lanserade Meego-mobiler sker stora delar av Meego-utvecklingen på N900 och som väntat satsar man nu på att försäkra sig om att N900-användarna känner sig delaktiga i Meego-satsningen.

Inom kort ska man släppa en ny version av mjukvaran till N900, kallad PR 1.3. På den officiella Meego-sajten skriver projektledaren som ansvarar för N900-anpassningen av Meego att PR 1.3 kommer att innehålla möjligheten till så kallad dual-boot med Maemo och Meego, det vill säga att man i uppstarten av telefon kan välja vilket system man vill köra.

Hur man kommer att lösa det tekniskt framgår inte. Meego, som fortfarande är under utveckling, skulle kunna inkluderas som en del i den nya mjukvaran. En annan möjlighet är intresserade även i fortsättningen kan lägga in Meego på ett minneskort, men att PR 1.3 innehåller en startmeny där man på ett enkelt sätt kan välja om man vill boota från kortet eller inte.