Beta-funktion släpps skarp

Styr SVT Play med din mobil

Sedan en tid tillbaka har SVT Play beta-testat en funktion som gör att du kan använda din smarta mobil som fjärrkontroll. Nu kommer snart funktionen att släppas skarpt.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i våras presenterade SVT en riktigt användbar lösning för att enklare kunna använda SVT Play på till exempel en internetuppkopplad teve-apparat.

Lösningen bestod kort och gott i att du gör om din smarta mobiltelefon till en fjärrkontroll åt SVT Play. Rent praktiskt fungerar tjänsten på så sätt att du synkar din mobil mot teven eller datorn genom att använda en så kallad QR-kod (Quick Respone Code) och en QR-läsare.  

När väl anslutningen är gjord kan du sedan välja ett program i mobilen, trycka på "Play" - och sedan startar programmet eller klippet du valt på den anslutna skärmen.

Nytt sedan betaversionen - för er som redan har testat tjänsten - är fjärrkontrollsfunktionen har fått ett lite sobrare gränssnitt. Nu kan man också fälla ned kontrollerna, och sedan fälla upp dem igen när man bläddrar vidare.

Funktionen - som fungerar till Ios, Windows Phone och Android - släpps skarp under nästa vecka. När Mobil.se testat fjärrkontrollen har vi dock märkt av kompabilitetsproblem i vissa Android-webbläsare, exempelvis Chrome. Enligt SVT tittar man på en lösning till detta problem.