Ska ha Android 4.2

Tre nya Nexus-enheter på väg

I kampen om uppmärksamheten när Microsoft lanserar Windows 8 på fredag, samtidigt som Apple förväntas lansera Ipad Mini imorgon, så har Google bjudit in till ett egen pressträff den 29 oktober. Spekulationer om tillställningen gör gällande att Google kommer att lansera inte mindre än tre nya Nexus-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Det är The Next Web som hävdar att Google kommer att presentera tre nya Nexus-enheter under den presskonferens som man har kallat till den 29 oktober i New York. Sajten hänvisar till en källa med insyn i Googles planer.

Det handlar dels om två surfplattor med 10 respektive 7 tum stor skärm, samt om en ny telefon med en 4,7 tum stor skärm.

10-tumsplattan uppges vara producerad av Samsung och har kodnamnet Manta. Den ska, precis som de andra två enheterna, vara baserad på Android 4.2. Skärmupplösningen uppges till hela 2560 x 1600 punkter, vilket skulle innebära att enheten har en pixeltäthet på hela 300 pixels per tum. 

7-tumssurfplattan ska vara en förbättrad variant av Nexus 7 som bland annat ska vara utrustad med mer minne.

Vad gäller den nya mobiltelefonen som The Next Web hävdar att Google kommer att avtäcka, så ska den förutom den 4,7 tum stora skärmen bland annat vara försedd med en fyrkärning Snapdragon-processor på 1,5 Ghz, 2 GB RAM, 8-megapixelkamera och ett batteri med en kapacitet på 2 100 mAh.

En av de främsta nyheterna med Android 4.2, som dessa nya modeller alltså ska vara utrustade med, är att man kommer kunna använda olika användarprofiler för systemet. Den här nya funktionen har Google valt att kalla för "Tablet sharing".

Läs mer

The Next Web