Annons

Stora men lågupplösta skärmar

Två nya budgetlurar från LG

LG tar med sig designen och baksidesknapparna till budgetsegmentet med nya L Bello och L Fino.

Publicerad Uppdaterad

Så här års, med en stor mässa nära förestående, är det inte ovanligt att mobiltillverkarna släpper ifrån sig lite mer anonyma lurar som man vet skulle drunkna i mängden om man lanserade dem tillsammans med flaggskeppen på mässan. I går var det Sony som smög ut Xperia M2 Aqua. I dag är det LG med L Bello och L Fino.

Tekniskt sett har vi inte fog för att kalla mobilerna budgetmodeller, då vi inte har några prisuppgifter på modellerna, det är inte ens säkert att de kommer till Sverige, men samtliga modeller i L-serien som LG säljer i Sverige dag ligger på under 2000 kronor. Dessutom talar specifikationerna budgetska.

Bägge modellerna har ett ospecificerat chipset, troligen Snapdragon 400, med fyrkärnig processor på 1,2 GHz (Fino) eller 1,3 GHz (Bello). Bägge modellerna har 1 GB RAM-minne och 4 (Fino) eller 8 (Bello) GB lagringsminne. Skärmarna utmärker sig för att vara stora men lågupplösta. 4,5 tum med 480 x 800 pixel på Fino, 5 tum med 480 x 854 pixel på Bello. Batterierna är däremot väl tilltagna, med 1900 mAh på Fino och 2540 mAh på Bello. Kameran på bägge modellerna är på 8 megapixel.

Intressant är att LG återanvänt designen från G3, med sin rundade baksida men framför allt alla knappar på baksidan. Även en del mjukvarufunktioner, såsom möjligheten att låsa upp mobilerna med en kod av knackningar, har följt med.

Telefonerna ska börja säljas i Latinamerika först, för att senare dyka upp i Europa och Asien. Och nej, trots namnet levereras de inte med version L av operativsystemet Android.

Källa