Som tidigare

Tyskland får Apple Watch i april

I april släpps Apple Watch och Tim Cook har bekräftat vid ett besök i en tysk Applebutik att smartklockan släpps samtidigt i Tyskland.

Publicerad Uppdaterad

Under ett besök hos Apples flaggskeppsbutik i Tyskland rapporterar 9to5mac att Tim Cook, VD för Apple, berättat att Apple Watch kommer dit i april. Redan tidigare visste vi att klockan skulle lanseras i USA i april, men rykten menade att det internationella släppet skulle vara försenat.

Detta betyder inte nödvändigtvis att klockan släpps exakt samtidigt överallt. Men Iphone 6 släpptes den 19 september i USA och flera europeiska länder, inkluderat Tyskland. En vecka efter det fanns den tillgänglig att beställa i Sverige. Sedan Iphone 3G har Apple släppt sina mobiltelefoner inom en månad efter släpp på hemmaplan. Rimligtvis borde med andra ord Apple Watch släppas i Sverige inom en månad efter försäljningen har börjat, men inga konkreta detaljer finns i dagsläget. I dagsläget är informationen på Apples svenska webbplats inte mer exakt än att klockan kommer hit någon gång under 2015. 

Crowdfunding-lanserade Pebble Time ligger runt kröken och i skrivande stund har projektet samlat in 15 miljoner dollar av det uttalade målet på en halv miljon. Dessutom lanserade Pebble Technology nyligen en metallvariant som ska ha tre dagars längre batteritid. Apple lär hålla ett öga på sina konkurrenter allt eftersom april kommer närmare.

Tim Cook berättade den 9 september förra året när klockan visades upp att priserna för de olika modellerna av Apple Watch börjar på 349 USD (cirka 2900 kronor) för den billigaste modellen, men vad de dyrare modellerna ska kosta är ännu inte känt.