Till Lumia 920 och 820

Video: Kolla in nya City Lens-appen

Augmented reality-appen Nokia City Lens har lämnat betastadiet - och får en ansiktslyftning i sin Windows Phone 8-version.

Publicerad Uppdaterad

Lumia 920 och Nokia Lumia 820 ska levereras med appen Nokia City Lens, vilken i korthet kan beskrivas som ett interaktivt sätt att utforska din omgivning på. Håll upp telefonen när du går ut på gatan, och sedan visas information om närliggande restauranger, hotell och butiker upp direkt på sk��rmen.

Appen släpptes som beta tidigare i år, men nu har appen släppts officiellt  och ska ha kommit till Windows Phone Marketplace. Dock finns inte appen för nedladdning i skrivande stund i svenska Marketplace.

Nokia har även publicerat ett klipp där man visar upp några av den nya funktionerna i Windows Phone 8-versionen av appen. Bland annat har Nokia City Lens fått 3D-ikoner och stöd för att ta bort förslag som inte finns i din siktlinje när du håller upp din enhet. 

Du har också möjlighet att fästa kategorier från City Lens direkt på startskärmen, samt spara sina favoritsökningar för att göra det enklare att få relevant information när du startar appen.

Dessutom har Nokia City Lens få stöd för användning både i porträtt- och landskapsläge.

Dessvärre ser det inte ut som att dessa nya funktioner kommer till Windows 7,5-versionen av appen, skriver Engadget.

Läs mer: En närmare titt på Lumia 920 & 820

Läs mer: Tillbehören till Lumia 920 och Lumia 820