Först pris, sedan prestanda

Windows Phone Tango följs av Apollo

Nästa version av Windows Phone kommer att vara helt inriktad på budgetmobiler, först i slutet av nästa år ska den prestanda-inriktade Appollo-uppgraderingen släppas, enligt en tidsplan som uppges ha läckt ut från Microsoft.

Publicerad Uppdaterad

Att den nuvarande Mango-versionen av Windows Phone kommer att följas av en version som kallas Tango är ingen hemlighet och det har även bekräftats officiellt Om Microsoft håller sig till den tidsplan som webbplatsen Wmpoweruser.com kommit över ska Tango-utrullningen under andra kvartalet 2012 följas av en version som kallas Apollo under sista kvartalet 2012. 

I dokumentet beskrivs de viktigaste nyheterna i de olika versionerna av systemet. Under Tango finns bara en punkt: telefoner med de bästa priserna.  Redan vid lanseringen av Windows Phone 2010 talade Microsoft-folket om att man skulle sänka de strikta hårdvarukraven för att tillverkarna skulle kunna göra billigare telefoner.

Nokias intåg på Windows Phone-marknaden har säkert spelat en stor roll för att det nu ser ut som att Microsoft kommer tillåta större variation, en förutsättning för att Nokia ska kunna fortsätta priskonkurrera med smartphones.

Under fjärde kvartalet 2012 planeras versionen Apollo, med fokus på "företagsanvändare" och "supermobiler" samtidigt som man ska öka försäljningsvolymerna generellt och stärka  konkurrenskraften mot andra system.