Tre-lansering inför sommaren:

Wlan-samtal och surf från utlandet

Billigare surfande från mobilen eller datorn och möjlighet att ringa röstsamtal via Wlan ingår i Tres nya utlandstjänster.

Publicerad Uppdaterad

3Global Mobilsurf och 3Global Bredband är två surfpaket som bara skiljer sig åt genom att det försnämnda är avsett för mobiler och det sistnämnda gäller surfande från en dator med mobilt bredband.

I båda fallen är månadsavgiften 29 kronor, sedan betalar man 6 kronor per megabyte för att surfa om man befinner sig i något av de 30 europeiska länder som paketen omfattar. En lista över länderna finns här.

Med 3Global Wifi kan man välja på tre olika paket med ett bestämt antal samtalsminuter som man förbrukar genom att ringa röstsamtal när mobilen är uppkopplad via Wlan. Det kräver att man har laddat ner Tres  3Global Wifi-applikation till sin Iphone eller Android och har någon typ av paket eller abonenamng för vanliga samtal. Privatkunder kan välja på att köpa 25, 60 eller 100 minuter för 49, 99 respektive 149 kronor. Köpta minuter måste förbrukas under en period på 30 dagar för att inte frysa inne.