Asus superbilliga smartklocka

ZenWatch 2 lanserad

Asus har precis visat upp sin nya smarta klocka, ZenWatch 2.

Publicerad Uppdaterad

På tisdagseftermiddagen höll Asus sin presskonferens i Berlin inför den stundande IFA-mässan. Under evenemanget visade man bland annat upp ZenFone 2 och ZenFone Zoom, som mobil.se kollade in på CES-mässan i våras. 

Dagens viktigaste nyhet var istället  ZenWatch 2, den andra generationen av tillverkarens smarta klocka.

Den nya, fyrkantiga klockan kommer i två olika utföranden: en mindre modell på 45 millimeter med en 1,45-tumsskärm och en större på 49 millimeter, vars skärm är på 1,6 tum. Båda modellerna har AMOLED-paneler med förstärkt Gorilla Glass 3-glas och IP67- certitifering. Skärmarnas upplösning är på 280 x 280 pixlar, respektive 320 x 320 pixlar. Klockan släpps i tre färger och köpare ska kunna välja mellan 18 olika armband från Asus.

ZenWatch 2 körs med Android Wear, som nyligen även har fått stöd att köras tillsammans med Ios i en begränsad version av systemet.

På insidan av bägge modeller av klockan hittar vi en Snapdragon 400-processor, kombinerad med 512 megabyte i lagringsminne och 4 gigabyte i ram. Med ombord finns även Bluetooth 4.1 och wifi-stöd. Klockan har dessutom fått en magnetisk laddsladd som gör det möjligt att ladda upp batteriet till 50 procents kapacitet på bara 36 minuter. Imponerande - men det återstår att se om ZenWatch 2 kan leva upp till det löftet i praktiken.

Vid ett snabbtest känns ZenWatch 2 betydligt lättare och smidigare andra, äldre Androidklockor som exemelvis Moto 360. Skärmen har bra konstrast och ljusstyrka, men upplösningen kan inte riktigt mäta sig mot exempelvis Huaweis smartklocka, som mobil.se testade under MCW i vintras.

Det som är mest intressant med ZenWatch 2 är själva priset. Enligt Asus kommer den billigaste modellen  på 45 mm kosta motsvarande runt. 1 430 kronor. Den större varianten ska få ett pris på motsvarande cirka 1 600 kronor.

Båda modellerna ska släppas under oktober i vissa delar av världen, men enligt Asus representant har man ingen information om det även gäller Norden.