Snapdragon 810

ZTE Axon: Kinesisk värstingmobil

ZTE har gjort en riktig värstingmobil med 2k-skärm och topprocessor för den amerikanska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska tillverkare som ZTE och Huawei har hittills försökt ta sig in på de amerikanska och europeiska marknaderna med pris snarare än prestanda, men ZTE Axon som nu lanserats på den amerikanska marknaden är en rejäl kursändring. ZTE Axon har specifikationer som åtminstone på pappret matchar eller överträffar det bästa som finns på marknaden just nu.

Mobilens chipset är Snapdragon 810, vilket, om du inte är Samsung eller Apple, är det snabbaste som finns att få tag på just nu. Skärmen är på 5,5 tum och har upplösningen 2560 x 1440 pixel. Telefonen är försedd med 4 GB RAM-minne där de flesta andra mobiler nöjer sig med 3 GB.

Kameran är på 13 megapixel, med en 2 megapixels hjälpkamera för att skapa artificiellt skärpedjup. Du kan spela in 4k-video med 30 bilder per sekund. På fronten sitter en 8 megapixelkamera med vidvinkellins.

ZTE Axon har ett batteri på 3000 mAh och kommer med Android 5.1 från start. ZTE ska också ha lagt krut på ljudet, med två dedikerade audiokretsar, och headset från JBL i förpackningen.

Priset ligger på 450 dollar olåst, vilket skulle innebära ett svenskt pris på cirka 5000 kronor. Modellen är dock, enligt ZTE "designad i USA, för USA". Nicklas Sivander på ZTE i Sverige kan i dagsläget inte säga om mobilen, eller en liknande mobil anpassad för den europeiska marknaden, kommer till Sverige.

Källa