Blade 2

ZTE börjar sälja Blade-uppföljaren

Den första Blade-modellen gav ovanligt mycket prestanda för pengarna när den kom i början av förra året. Nu kommer uppföljaren.

Publicerad Uppdaterad

Om man jämför specifikationerna för Blade 2 med vad konkurrenterna kan erbjuda i prisklassen strax under 2000 kronnor så utmärker de sig inte alls på samma sätt som föregångaren gjorde. Kanske är det därför som ZTE hittills hållit en låg profil och nu låter Tre meddela att man börjat sälja modellen, strax innan den formella lanseringen på den svenska marknaden.

Att den inte riktigt lever upp till sin föregångares nivå när det gäller mycket prestanda för lite pengar betyder inte att det är en dålig modell, särskilt inte om man inte tycker att större med automatik är bättre när det gäller pekskärmar. Med en 3,5 tum stor skärm med upplösningen 800x480 pixlar hamnar Blade 2 bland de smidigare modellerna. Telefonens mått är 116x56x12 millimeter och vikten är 100 gram. På baksidan finns en 5-megapixelkamera.

Det interna lagringsminnet har plats för 512 megabyte och telefonen har plats för microSD-kort på upp till 32 gigabyte, ett 2 gigabytes-kort medföljer.

Priset för en ZTE Blade 2 som inte är operatörslåst kommer att ligga på cirka 2000 kronor.