Tillbehör i massor

14 tillbehör till Iphone i test

Alla mobiltelefoner kan livas upp och göras roligare med hjälp av tillbehör. Här testar vi hela 14 stycken till Iphone och Ipad.

Publicerad:

2 sep 2011 - 13:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

På plats under träningspasset

Som de flesta medföljande hörlurar har de du får med till Iphone sina begränsningar. Populära löpningsappar som Runkeeper tillsammans med musiken i din Iphone gör telefonen till en självklar följeslagare på träningsrundan. Byter du lurarna mot de här från Philips ska du även vara säker på att lurarna sitter kvar i öronen även i de mest frenetiska spurterna. Går även att skölja av efter en svettig runda och musiken styr du från sladden.

Namn: Philips Actionfit

Webbplats: www.onthego.philips.com

Pris: ca 500 kr

Ipad 2 som konstgalleri

Skalet finns för både Ipad och Ipad 2 och med det på din Ipad kan du sedan sätta fast stälelt som gör att den ser ut som en Imac med stilig metallfot, eller sätta fast den på väggen. Välj själv om den ska bli din filmvisare i badkaret (tänk på fukten!), receptbok i köket eller tavelram i vardagsrummet. När du inte väljer att plocka loss den alltså, för det går också. 

Namn: The Wallee 2

Webbplats: www.thewallee.se

Pris: ca 450 kr

Utöver uråldriga cd-skivor

En stereoanläggning idag är ingen stereo om du inte kan asnluta och spela musik från din Iphone på den. Med den definitionen är Sharps nya XL-HF201 definitivt en stereo för förutom cd-skivor (även CD-R och CD-RW) kan du ansluta Iphone och Ipad. Ljudet lovar Sharp är fullvuxet trots att det rör sig om en microstereo och medan du spelar musik så laddas amtidigt din Iphone eller Ipad. Systermodellen XL-HF151 har en lägre ut-effekt och saknar subwoofer-utgång, men är i gengäld 1000 kr billigare än storebror.

Namn: Sharp XL-HF201

Webbplats: www.sharp.se

Pris: 3000 kr

Trasselfritt med dragkedja

Det är inte helt logiskt att du skulle vilja ha en kombinerad dragkedja och hörlurar. Särskilt eftersom dragkedjan i det här fallet inte ens sitter fast på ett klädesplagg. Dragkedjan gör i alla fall att du kan separera höger och vänster hörlurssladd som du vill. Den gör också att du slipper trassel på sladdarna och att säga något annat än att designen är annorlunda. Sista biten på sladden är i flätad nylon.

Namn: Zipbuds

Webbplats: www.zipbuds.com

Pris: ca 300 kr

Skydd mot långsamt skrivande

Apple själv säljer både tangentbord och skydd till sin Ipad. Logitech har kombinerat de båda funktionerna i en produkt och genom det vunnit vissa fördelar. Du kan ställa Ipad i tangentbordet och på det sättet närma dig funktionen i en bärbar dator, men kopplingen går via bluetooth så vill du hellre ha tangentbordet i knät går det bra. Fodralet skyddar din Ipad två med en kombination av aluminium och dämpande stoppning för att skydda om du skulle tappa din platta. ÅÄÖ XXX?

Namn: Logitech Keyboard Case

Webbplats: www.logitech.com/sv-se/

Pris: ca 1000 kr

Förvandla musiken

Är det något företag som satsar lika mycket på design som Apple är det säkert danska Bang & Olufsen. Beosound 8 har hunnit bli deras mest sålda ljudanläggning någonsin. Du sätter i Iphone eller använder Airplay för att spela musik trådlöst till högtalarna med hjälp av Apples Airport Express. Du kan även använda Beosound 8 som högtalare till din pc eller mac. Väggmontera Beosound eller flytta den mellan rum. En inställning anpassar ljudet så det anpassar ljudet efter om du placerar enheten vid en vägg, fritt i rummet eller i ett hörn.

Namn: Bang & Olufsen Beosound 8

Webbplats: www.bang-olufsen.com

Pris: 9500 kr

Filmvisning med en hake

Du kan köpa flerpack i olika färger och för Ipad kan du ha nytta av två för att stödja upp ordentligt, men för Iphone ska det räcka med en. Brendan Daves gjorde stödet efter att utan framgång försökt balansera sin Iphone mot väskan för att se på film. Haken är lika enkel som genial och ser ut att göra ett bra jobb att stödja dig, Iphone och Ipad i filmvisningstider när du vill ha händerna fria.

Namn: Moviepeg

Webbplats: www.movie-peg.com

Pris: 170 kr (Ipad), 80 kr (Iphone 3G, 3GS, 4) inklusive frakt

Verkligt analog

Appen Histamatic skryter med att den ska göra dina digitala foton från Iphone så analoga som möjligt. De får helt enkelt en helt annan känsla och Hipstamatic levererar sina löften som app. Gillar du appen kan du förvandla hela din telefon till en gammeldags kamera med  apputvecklarnas eget fodral. Ingen extra funktion, men väl utseende som överenstämmer med appen.

Namn: Hipstacase 100 Iphone 4

Webbplats: community.hipstamatic.com/hipstasmart/analog_products/15

Pris: 250 kr

Hållare som suger

Drygt 200 gram säger de tre utvecklarna bakom The Oona att den lilla sugkoppshållaren ska klara att hålla fast. Samtidigt får man ett råd att bara sätta fast din Iphone så högt att du kan tolerera att den ramlar ner. Sugkoppshållaren är gjord som alla andra sugkoppar och ska låta dig fästa telefonen i till exempel vindrutan i bilen eller på andra släta material. Sugkraften är enligt utvecklarna mycket bra, men inte perfekt.

Namn: The Oona

Webbplats: www.theoona.com

Pris: ca 200 kr

Musikmegafon

Enkel teknik, eller ja man kan kanske knappt kalla det teknik ens, låter dig få starkare ljud från din telefon. Ljudbollen gör sitt jobb, men den gör det utan att använda el. Den skärmar helt naturligt av infallande ljus mot enheten om du till exempel vill se på film. Samtidigt förstärks ljudet eftersom bollen fungerar som en tratt och riktar ljudet. Ingångar finns så att du kan ansluta kabel och ladda telefonen samtidigt som du använder den.

Namn: Clingo Parabolic Sound Sphere

Webbplats: www.clingo.com

Pris: 250 kr

Paddan i bokhyllan

På utsidan ser den ut som en vanlig bok och där kan du själv välja vilken titel som ska visas. På insidan däremot är det ett handgjort fodral för din Ipad med skyddande filt som bäddar in din platta. Scott Nedrelow gör Book så den ska vara dekorativ i väskan, på bordet, i bokhyllan samtidigt som den rymmer din Ipad. Finns i storlekar anpassade för Ipad 2 och för Ipad 2 med Apples smartcover.

Namn: BOOK for Ipad

Webbplats: www.nedrelow.com

Pris: 700 kr

En bättre väska

Har du tittat på väskor för bärbara datorer så har du säkert märkt att få av de väskorna är särskilt snygga. Ipad å andra sidan är ju ingen vanlig dator så visst förtjänar den en väska som är något extra. Väskan kombinerar skydd och utsmyckning, nylon och nappaläder samt vattentät botten. Registrerad du din väska med hjälp av serienumret som står på en metallbricka ska du ha större chanser att få tillbaka den om du tappar bort den.

Namn: Cobra Courier XS

Webbplats: www.booqbags.com

Pris: 1000 kr

Handgjort rymmer båda

Plånböckerna från Portel är gjorda i mjukt läder och tillverkas så att varje får sitt eget unika utseende. Plånboken byggs så att säga runt din Iphone och förutom telefonen ryms här pengarna och så klart ett par kort. Plånböckerna från Portel tillverkas för hand i Estland.

Namn: Portel Iphoneplånbok

Webbplats: www.etsy.com/shop/portel

Pris: 700 kr

Ljudkänslig 3D-upplevelse

Black Diamond är en Iphonedocka, men du lär inte ha sett något liknande förut. Det här är en Iphonedocka som du använder tillsammans med en särskild app. Appen och skärmen på din Iphone skapar ljuseffekterna som skapas ljud där du är. Helt enkelt en sådan pryl som är svår att inte tipsa alla om. Börja med att ladda ner gratisappen Black Diamond så förstår du.

Namn: Black Diamond

Webbplats: www.yantouch.com/product/jellyfish4.html

Pris: 500 kr

.

.

 

.