Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

App-recensioner

Nöjesappar gör din Iphone roligare

Det gäller att ha en gedigen samling appar som gör att du enkelt kan fördriva tiden när du har tråkigt. Vi guidar dig till fyra nöjesappar som gör din Iphone roligare.

Publicerad:

26 okt 2011 - 10:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Ansiktsuttrycksfullt

Namn: Facegoo

När datorer började hamna i var mans hem så kom samtidigt enkla program för att göra kul effekter på bilder. Särskilt för att skapa roliga porträtt och nu har uppenbarligen den utvecklingen nått till Iphone. I strömmen av appar med fotoeffekter är Facegoo annorlunda. Man drar och trycker på porträtt av ett ansikte och får faktiskt väldigt enkelt effekter som skapar stora ögon, tokigt uppsvällda kinder och andra omänskliga drag. Det är väldigt enkelt att få kul effekter och det enda du behöver göra är att dra lite på skärmen. Det är enkelt att åstadkomma väldigt bra effekter som ser proffsigt kul ut.

Pris: 7 kr (22 kr för Ipad)

Betyg: 7

Alternativ: Fluid FX, 7 kr

För säkerhets skull

Namn: G4S Sverige

Den skulle kanske hamnat i en appkategori som heter Resor eller Verktyg, men med tanke på hur den fungerar passar den nog bäst här i underhållningskategorin. Appen kräver för att fungera att du anger e-post (krävs för att du ska få larmrapporterna med foto) och telefonnummer så du får nog räkna med att bli uppringd av en larmsäljare. Det finns två larm, en som känner av när Iphone rör sig och börjar pipa. Den andra larmtypen tar en bild med kameran när den känner av rörelse och mejlar då bilden till din uppgivna mejladress. Tillförlitligheten och bristen på exakta inställningar samt saker som batteritid motiverar dela betyget och att man inte kan känna sig trygg med detta som larm. Vilket säkert är precis vad säljarna på G4S vill.

Pris: Gratis

Betyg: 4

Alternativ: Safe Trip, 0 kr

Fortfarande nöjesburken

Namn: TVdags

Trots mobilernas, plattornas och datorernas framfart har TV-apparaten fortfarande en stark ställning inom hemunderhållning. Föredrar du mobilen och dina egna inställningar framför en tv-tidning som visar allt för alla är du inte ensam. Självklart är du bara instresserad av kanalerna du själv kan titta på. Kan du även få dina favoritprogram samlade och bli påmind innan de ska starta är ju även det bra. Det får du i TVdags-appen. Ett ytterligare plus är listan över de mest populära programmen idag. Gränssnittet kunde dock förbättras, för när jag startar appen hamnar till exempel nästan längst ner i en oändlig lista istället för först som vore logiskt. En del onödiga klick fram och tillbaka också för att hitta det viktigaste, alltså vad som är på teve de kommande timmarna.

Pris: 15 kr

Betyg: 4

Alternativ: tv.nu, 0 kr

Snabbt nöje

Namn: Four in a row - deluxe

Det är oklart vad som menas med lyxen som nämns i titeln, men bortsett från det fungerar spelet bra. Mycket av underhållning i mobilen handlar ju om att slå ihjäl lite tid och spelet fyra i rad är ett snabbt spel som dessutom snabbt kommer till ett avgörande. Spela mot datorn, mot någon du lämnar Iphone till för varje drag, ja eller så kan du spela via bluetooth med en Iphone, Ipad eller Iphone som kompisen har precis i närheten. Jag tycker datorn är svår att slå, men du kanske lyckas bättre.

Pris: Gratis

Betyg: 5

Alternativ: Luffarschack, 7 kr

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Tips & tricks

  Dagens toppmodeller har många funktioner, ja så många att det är svårt att hålla reda på alla. Här tipsar vi om smarta funktioner i LG G4, men många av dem finns även i äldre och billigare LG-mobiler.

  26 apr 2016 - 12:00
 • Tips & Tricks

  Vill kidsen spela spel på din mobil eller platta? Om du har en Android-enhet är det faktiskt väldigt enkelt att se till så att de inte råkar göra några dumheter. Vi tipsar även om hur du gör till Ios och Windows Phone.

  27 jan 2016 - 12:01
 • Matiga tips

  Ofta tittar vi på allmänna tips och tricks för ett system eller annat. Idag zoomar vi in på några specialfunktioner som kan hittas i Huaweis telefoner.

  18 nov 2015 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Precis som du vill ha Android

  Med hemskärmsappar, så kallade launchers, kan du anpassa din Android så att den ser ut och beter sig precis som du vill ha den.

  22 aug 2014 - 11:31
 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!