App-recensioner

Nöjesappar gör din Iphone roligare

Det gäller att ha en gedigen samling appar som gör att du enkelt kan fördriva tiden när du har tråkigt. Vi guidar dig till fyra nöjesappar som gör din Iphone roligare.

Publicerad:

26 okt 2011 - 10:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Ansiktsuttrycksfullt

Namn: Facegoo

När datorer började hamna i var mans hem så kom samtidigt enkla program för att göra kul effekter på bilder. Särskilt för att skapa roliga porträtt och nu har uppenbarligen den utvecklingen nått till Iphone. I strömmen av appar med fotoeffekter är Facegoo annorlunda. Man drar och trycker på porträtt av ett ansikte och får faktiskt väldigt enkelt effekter som skapar stora ögon, tokigt uppsvällda kinder och andra omänskliga drag. Det är väldigt enkelt att få kul effekter och det enda du behöver göra är att dra lite på skärmen. Det är enkelt att åstadkomma väldigt bra effekter som ser proffsigt kul ut.

Pris: 7 kr (22 kr för Ipad)

Betyg: 7

Alternativ: Fluid FX, 7 kr

För säkerhets skull

Namn: G4S Sverige

Den skulle kanske hamnat i en appkategori som heter Resor eller Verktyg, men med tanke på hur den fungerar passar den nog bäst här i underhållningskategorin. Appen kräver för att fungera att du anger e-post (krävs för att du ska få larmrapporterna med foto) och telefonnummer så du får nog räkna med att bli uppringd av en larmsäljare. Det finns två larm, en som känner av när Iphone rör sig och börjar pipa. Den andra larmtypen tar en bild med kameran när den känner av rörelse och mejlar då bilden till din uppgivna mejladress. Tillförlitligheten och bristen på exakta inställningar samt saker som batteritid motiverar dela betyget och att man inte kan känna sig trygg med detta som larm. Vilket säkert är precis vad säljarna på G4S vill.

Pris: Gratis

Betyg: 4

Alternativ: Safe Trip, 0 kr

Fortfarande nöjesburken

Namn: TVdags

Trots mobilernas, plattornas och datorernas framfart har TV-apparaten fortfarande en stark ställning inom hemunderhållning. Föredrar du mobilen och dina egna inställningar framför en tv-tidning som visar allt för alla är du inte ensam. Självklart är du bara instresserad av kanalerna du själv kan titta på. Kan du även få dina favoritprogram samlade och bli påmind innan de ska starta är ju även det bra. Det får du i TVdags-appen. Ett ytterligare plus är listan över de mest populära programmen idag. Gränssnittet kunde dock förbättras, för när jag startar appen hamnar till exempel nästan längst ner i en oändlig lista istället för först som vore logiskt. En del onödiga klick fram och tillbaka också för att hitta det viktigaste, alltså vad som är på teve de kommande timmarna.

Pris: 15 kr

Betyg: 4

Alternativ: tv.nu, 0 kr

Snabbt nöje

Namn: Four in a row - deluxe

Det är oklart vad som menas med lyxen som nämns i titeln, men bortsett från det fungerar spelet bra. Mycket av underhållning i mobilen handlar ju om att slå ihjäl lite tid och spelet fyra i rad är ett snabbt spel som dessutom snabbt kommer till ett avgörande. Spela mot datorn, mot någon du lämnar Iphone till för varje drag, ja eller så kan du spela via bluetooth med en Iphone, Ipad eller Iphone som kompisen har precis i närheten. Jag tycker datorn är svår att slå, men du kanske lyckas bättre.

Pris: Gratis

Betyg: 5

Alternativ: Luffarschack, 7 kr

Tillverkare

Operativsystem

Produkttyp

 

Aktuellt just nu

 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00
 • Ta med allt

  Vi tittar närmare på hur du byter telefon utan att bli av med något. Med rätt verktyg hänger allt från kontakter till bilder och kalender med i flytten.

  27 maj 2014 - 12:00
 • 20 Tips och tricks

  Ios 7 innebär en hel del nytt på många olika plan. Med en helt ny design kommer också en del skojiga funktioner som kanske inte är helt uppenbara från start. Här lär vi dig hemligheterna.

  6 dec 2013 - 15:21
 • Vi visar hur du gör

  Vi har redan gått igenom några verktyg för att skapa appar. Idag visar vi hur du går tillväga med hjälp av verktyget Appmachine.

  10 sep 2013 - 06:00
 • Bygg en app enkelt

  Appbyggarverktyg, det vill säga plattformar som låter både privatpersoner och företag ta fram och publicera mobila appar billigt utan att skriva en enda rad kod, blir alltmer populära. Deras löfte: att vara för apputveckling vad Wordpress varit för webben – något som demokratiserar publicering. Mobil har tittat närmare på fyra sådana plattformar: Appmachine, Appspotr, Conduit, och Appy Pie.

  9 sep 2013 - 06:00
 • Innanför skalet på prestandalurarna

  Avancerade system med processorer optimerade för olika uppgifter – allt på ett enda kiselchip. Mobil kartlägger tekniken och företagen som ger kraft åt prestandamobilerna.

  2 aug 2013 - 19:17
 • Problemlösning för Ios

  Ta del av redaktionens smarta tips och kom runt problem med både Ipad och Iphone. Kanske hittar du någon ny funktion du inte visste om.

  30 jul 2013 - 18:02
 • Kom igång med din lur

  Har du precis köpt och aktiverat din Iphone? Här är den ultimata guiden till hur du lär dig grunderna och alla smarta tips som gör ditt liv med din Iphone smidigare och roligare.

  29 jul 2013 - 17:23

Hetaste apparna

 • Lär känna din Windows Phone

  Microsofts operativsystem ser annorlunda ut än de flesta andra telefoner, men det bety- der inte att det är särskilt svårt att lära sig eller att använda. Vi hjälper dig igång och går igenom grunderna i alla de viktigaste funktionerna.

  15 jul 2013 - 10:28
 • Med Facebook inbakad

  När Apple integrerade Twitter i Ios 5 var det många som undrade varför Facebook inte fick vara med. I och med lanseringen av Ios 6 har Apple lyssnat till önskemålen och bakat in Facebook i systemet (som i skrivande stund är uppe i version 6.1.2). Vi går igenom vad det innebär för dig som användare och hur du får ut det mesta av symbiosen.

  2 apr 2013 - 11:22
 • Mobilskolan:

  När du fyller din telefon med både bilder och film är Apples teknik för att visa det på större skärm smart. Vi visar hur du får tekniken att fungera med din Androidenhet.

  5 mar 2013 - 14:52
 • Tips och tricks till Ios:

  Vi hjälper dig att få till det så att alla dina kontakter synkas automatiskt mellan Iphone, surfplatta och dator.

  23 jan 2013 - 11:44
 • Guide för Iphone

  Så får du kontroll över vad som syns för e-postadress eller telefonnummer som syns hos mottagaren Imessage.

  6 jan 2013 - 08:00
 • Få tillgång till dina filer överallt

  Med Skydrive kan du lagra och komma åt dina viktigaste filer överallt i världen. Det enda du behöver är uppkoppling till internet.

  2 jan 2013 - 16:52
 • Skola: Flash i Android

  Html 5 tycks vara på god väg att vinna kriget mot Adobes flash för multimediainnehåll på nätet. I slutet av sommaren försvann möjlig­heten att tanka hem flash-pluginen från Google Play för Android, men än så länge är flash för tidigt att räkna ut helt – vi visar hur du får in flash i din Android idag.

  30 nov 2012 - 16:07
 • Skola: Airdroid och Reach Beta

  Två simpla appar låter dig såväl skicka sms och se inkommande samtal i mobilen, som kolla på mobilbilder och massor av annat direkt via datorns webbläsare. Här går vi igenom hur du sköter din telefon från datorn.

  22 nov 2012 - 07:30
 • Lösensordsappar till Ios

  Facebook-kontot, Blocket, idrottsklubben och mataffären. Koder och lösenord behövs till nästan allt i dator och mobil. Men det finns appar som gör att du slipper hålla allt i ­huvudet. Det är de apparna som vi har testat här och visar hur de fungerar.

  4 sep 2012 - 07:30
 • Semesterappar

  Din mobiltelefon kan vara både din bästa och din sämsta vän under resan. Vi hjälper dig att avväpna den så att du inte åker på en ekonomisk smäll, och förklarar samtidigt hur du gör den till en ultimat reseguide.

  11 jun 2012 - 14:48

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.