App-recensioner

Nöjesappar gör din Iphone roligare

Det gäller att ha en gedigen samling appar som gör att du enkelt kan fördriva tiden när du har tråkigt. Vi guidar dig till fyra nöjesappar som gör din Iphone roligare.

Publicerad:

26 okt 2011 - 10:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Ansiktsuttrycksfullt

Namn: Facegoo

När datorer började hamna i var mans hem så kom samtidigt enkla program för att göra kul effekter på bilder. Särskilt för att skapa roliga porträtt och nu har uppenbarligen den utvecklingen nått till Iphone. I strömmen av appar med fotoeffekter är Facegoo annorlunda. Man drar och trycker på porträtt av ett ansikte och får faktiskt väldigt enkelt effekter som skapar stora ögon, tokigt uppsvällda kinder och andra omänskliga drag. Det är väldigt enkelt att få kul effekter och det enda du behöver göra är att dra lite på skärmen. Det är enkelt att åstadkomma väldigt bra effekter som ser proffsigt kul ut.

Pris: 7 kr (22 kr för Ipad)

Betyg: 7

Alternativ: Fluid FX, 7 kr

För säkerhets skull

Namn: G4S Sverige

Den skulle kanske hamnat i en appkategori som heter Resor eller Verktyg, men med tanke på hur den fungerar passar den nog bäst här i underhållningskategorin. Appen kräver för att fungera att du anger e-post (krävs för att du ska få larmrapporterna med foto) och telefonnummer så du får nog räkna med att bli uppringd av en larmsäljare. Det finns två larm, en som känner av när Iphone rör sig och börjar pipa. Den andra larmtypen tar en bild med kameran när den känner av rörelse och mejlar då bilden till din uppgivna mejladress. Tillförlitligheten och bristen på exakta inställningar samt saker som batteritid motiverar dela betyget och att man inte kan känna sig trygg med detta som larm. Vilket säkert är precis vad säljarna på G4S vill.

Pris: Gratis

Betyg: 4

Alternativ: Safe Trip, 0 kr

Fortfarande nöjesburken

Namn: TVdags

Trots mobilernas, plattornas och datorernas framfart har TV-apparaten fortfarande en stark ställning inom hemunderhållning. Föredrar du mobilen och dina egna inställningar framför en tv-tidning som visar allt för alla är du inte ensam. Självklart är du bara instresserad av kanalerna du själv kan titta på. Kan du även få dina favoritprogram samlade och bli påmind innan de ska starta är ju även det bra. Det får du i TVdags-appen. Ett ytterligare plus är listan över de mest populära programmen idag. Gränssnittet kunde dock förbättras, för när jag startar appen hamnar till exempel nästan längst ner i en oändlig lista istället för först som vore logiskt. En del onödiga klick fram och tillbaka också för att hitta det viktigaste, alltså vad som är på teve de kommande timmarna.

Pris: 15 kr

Betyg: 4

Alternativ: tv.nu, 0 kr

Snabbt nöje

Namn: Four in a row - deluxe

Det är oklart vad som menas med lyxen som nämns i titeln, men bortsett från det fungerar spelet bra. Mycket av underhållning i mobilen handlar ju om att slå ihjäl lite tid och spelet fyra i rad är ett snabbt spel som dessutom snabbt kommer till ett avgörande. Spela mot datorn, mot någon du lämnar Iphone till för varje drag, ja eller så kan du spela via bluetooth med en Iphone, Ipad eller Iphone som kompisen har precis i närheten. Jag tycker datorn är svår att slå, men du kanske lyckas bättre.

Pris: Gratis

Betyg: 5

Alternativ: Luffarschack, 7 kr

 

Aktuellt just nu

  Hetaste apparna

  • Tips och tricks

   Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

   11 jul 2014 - 11:46
  • Tips & tricks

   Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

   9 jul 2014 - 11:00
  • Ta med allt

   Vi tittar närmare på hur du byter telefon utan att bli av med något. Med rätt verktyg hänger allt från kontakter till bilder och kalender med i flytten.

   27 maj 2014 - 12:00
  • Träna smartare med pulsband

   Våra mobiler kan mäta mycket under ett träningspass men du kan få ut mer med ett pulsband. Vi visar hur du gör.

   24 apr 2014 - 12:01
  • 20 Tips och tricks

   Ios 7 innebär en hel del nytt på många olika plan. Med en helt ny design kommer också en del skojiga funktioner som kanske inte är helt uppenbara från start. Här lär vi dig hemligheterna.

   6 dec 2013 - 15:21
  • Vi visar hur du gör

   Vi har redan gått igenom några verktyg för att skapa appar. Idag visar vi hur du går tillväga med hjälp av verktyget Appmachine.

   10 sep 2013 - 06:00
  • Bygg en app enkelt

   Appbyggarverktyg, det vill säga plattformar som låter både privatpersoner och företag ta fram och publicera mobila appar billigt utan att skriva en enda rad kod, blir alltmer populära. Deras löfte: att vara för apputveckling vad Wordpress varit för webben – något som demokratiserar publicering. Mobil har tittat närmare på fyra sådana plattformar: Appmachine, Appspotr, Conduit, och Appy Pie.

   9 sep 2013 - 06:00
  • Innanför skalet på prestandalurarna

   Avancerade system med processorer optimerade för olika uppgifter – allt på ett enda kiselchip. Mobil kartlägger tekniken och företagen som ger kraft åt prestandamobilerna.

   2 aug 2013 - 19:17
  • Problemlösning för Ios

   Ta del av redaktionens smarta tips och kom runt problem med både Ipad och Iphone. Kanske hittar du någon ny funktion du inte visste om.

   30 jul 2013 - 18:02
  • Kom igång med din lur

   Har du precis köpt och aktiverat din Iphone? Här är den ultimata guiden till hur du lär dig grunderna och alla smarta tips som gör ditt liv med din Iphone smidigare och roligare.

   29 jul 2013 - 17:23

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet