Tunnelbanekartor, old school

Apptips: Metromaps

Ibland är det enklare att bara titta på en karta.

Publicerad:

23 mar 2016 - 10:30

Uppdaterad:

23 mar 2016 - 10:30

Väl på plats är det dags att ta sig fram med kollektivtrafiken. Det finns utmärkta appar som ger dig instruktioner för att ta dig från A till B med lokaltrafiken offline som vi tipsat om förut, men ibland vill man helt enkelt titta på en tunnelbanekarta och räkna ut själv hur det funkar.

Metromaps är just det, en samling tunnelbanekartor för hela världen, som Jpeg-filer att panorera runt i.

Egentligen är det en ganska sunkig app, med enkelt användargränssnitt, jpeg-kartor rätt upp och ner, och fulreklam som poppar upp när du öppnar en karta. Men den fyller sitt syfte.

Kartorna är inte särskilt konsekventa i vad som visas. I den hårda verkligheten är det ju inte helt självklart vad som är tunnelbana, spårvagn, lätt spårtrafik eller pendeltåg. Kartan över Stockholm visas till exempel utan Tvärbanan eller andra spårvägar, medan kartan för Lyon visar spårtrafik som är snarlik Stockholms tvärbana. Jag undrar också över hur ofta bilderna uppdateras. Stockholmskartan visar stationen Vreten, som bytte namn till Solna Strand för ett och ett halvt år sedan. I stora drag är det dock en app som fyller sitt begränsade syfte.

.

.

 

.