Ett klick ska göra mer

Apptips till Ios: Actions

Ett klick istället för flera låter ju som en bra grundidé när du vill spara tid. Actions vill snabba upp allt du gör med telefonen.

Publicerad Uppdaterad

En enkel funktion som att spela in en ett foto kräver ett par klick. Öppna kamera-appen, byt till videoläget och spela sedan in. Samma sak med att skriva ett snabbt mejl. Öppna mejlappen, välj mottagare, skriv meddelandet och skicka. Allt det här och mycket mera vil Actions förenkla och effektivisera.

Du lägger till vad du vill göra i appen och kan sedan anropa en serie av händelser. Actions kan även påminna dig om vad du sagt att du vill göra och mest effektivt blir det att effektivisera saker du gör ofta och om och om igen. Kanske vill du ha väderprognosen varje morgon och samtidigt höra med kollegan om ni ska ses för en kaffe innan jobbet. Genom att tagga det du kan göra får du enkelt upp till exempel de som är taggade med ordet morgon, utöver då att du kan få Actions att påminna dig just på morgonen (eller valfri annan utvald eller återkommande tid).

Jag leker med tanken att jag ska ta en selfie varje dag vid en viss tidpunkt för att sedan kunna göra en film av de dagliga bilderna. Det kan Actions hjälpa dig att inte bara komma ihåg utan även genomföra smidigt.

Däremot klarar appen inte riktigt allt. Actions begränsas givetvis av vad som går att göra i Ios. Vill du gå utanför de ramar som de förinställda åtgärderna ger dig blir det betydligt krångligare. Appar i Ios kan anropa varandra och då även specifika funktioner i appen i fråga, men det förutsätter att appen i fråga är förberedd för det. På sajten gotschemes.com kan du söka efter vilka appar som har funktionen och vad du i så fall kan anropa för funktioner.

Men vid det här laget har det blivit så invecklat att du förmodligen slösat mer tid än du har potential att spara. En funktion direkt i appen för att dra nytta av scheman som andra gjort skulle förenkla. Nöjer du dig med de enklare funktionerna som finns redo kan Actions ändå förenkla.