https://www.mobil.se/appar/apptips-pixomatic
561978
Appar
Manipulera i efterskott

Apptips: Pixomatic

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/pixomaticbred.jpg?itok=mfjIfUEp', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/pixomaticbred.jpg?itok=JJ8XJLf6', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/pixomaticbred.jpg', w: 2000, h: 1186, title: ' ' },]
Appen är bra, men kanske inte riktigt lika fantastisk som den ser ut i företagets egen reklamfilm.

Hela tanken med bildmanipulering är ju att det ska vara nästan magiskt. Du ska kunna skapa bilder som inte är möjliga att ta på riktigt med kamera. Så fantastisk verkar också appen när man ser filmen om den. Appen är bra, men inte riktigt så bra.

De flesta funktioner i appen bygger på att du har en förgrund och en bakgrund och vill bearbeta dem på olika sätt, alternativt byta ut en av dem mot något annat. Centralt i appen är således funktionen för att markera förgrunden och det är normalt inte enkelt ens om du har en mus och stor datorskärm. Jag tror inte att det är en tillfällighet att modellerna i exempelbilderna antingen har keps eller bakåtkammat hår. Autofunktionen som ska känna av konturer klarar det hyfsat bra, men det behövs ofta manuell finjustering. Det går däremot enklare än man hade kunnat befara. Skärmen på Iphone är exakt och med den förstoring av den yta där du pekar går det faktiskt bra att pricka precis där du önskar.

När du valt ut det objekt som är i förgrunden kan du i nästa steg manipulera de olika delarna oberoende av varandra. Du kan klippa ut dig själv och lägga ett morrande lejon bakom, göra bakgrunden svartvit och behålla dig i färg eller göra bakgrunden suddig. På det sättet kan du simulera kort skärpedjup utan att bilden är tagen med de egenskaperna från början. För att det här ska bli bra krävs dock att du gjort markeringen i inledningen noggrant, annars ser det bara konstigt ut.

Så fantastiskt som reklamen och även priset antyder tycker jag inte att appen är. Bland annat Adobe har gratisappar som gör ungefär samma sak.

Ämnen

 • Pixomatic

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.1.2
  Utvecklare:
  Qube LLC
  Pris (Ios):
  50 kr
  Betyg (Ios)
  5/10