Bör inte dröja innan andra marknader följer

5G-versionen av Galaxy S10 får lanseringsdatum

Samsungs 5G-version av flaggskeppet Galaxy S10 har fortfarande inte fått något officiellt pris, men däremot så vet vi nu att den kommer att släppas i Sydkorea den 5 april.

Publicerad Uppdaterad

Samsung presenterade hela fyra versioner av sitt nya flaggskepp Galaxy S10 när man bjöd in till lanseringsevent i slutet av februari. Utöver den ordineria Galaxy S10 och den nu mer obligatoriska Plus-versionen så offentliggjordes även den något mindre 10e, men framför allt en 5G-variant med hela 6,7 tum stor bildskärm. Något pris eller lanseringsdatum avslöjades inte då, men nu uppger koreanska Yonhap News att Samsung bekräftat lanseringsdatumet den 5 april.

Tyvärr gäller det bara den koreanska marknaden, men att telefonen släpps där innebär förstås att den snart kan bli aktuell även för andra marknader. För svensk del är telefonen måttligt intressant, såvida man inte reser mycket till regioner där 5G-stöd finns eller kommer att rullas ut inom en överskådlig framtid. Något pris har man fortfarande inte avslöjat, men vi kan räkna med att det landar på runt motsvarande 13 000 kronor, om man får tro de spekulationer som analytiker kommit med så här långt. Samsung kommer inte att ta emot förhandsbokningar på telefonen, utan det är den 5 april som gäller för den som vill slå till. 

Källa