Uppgifter från Evan Blass

”Android O släpps den 21 augusti”

Utvecklarversionen av Android O har funnits ute sedan i mars. Men något officiellt lanseringsdatum för den skarpa versionen av operativsystemet har vi ännu inte sett röken av. Techläckaren Evan Blass hävdar dock att det är den 21 augusti som gäller.

Publicerad Uppdaterad

Techläckaren Evan Blass är känd för sina oftast korrekta förhandsuppgifter om det mesta i smartphone-världen. Därför är det lite extra intressant att just Blass nu hävdar att Android O – det vill säga den senaste versionen av Googles mobila operativsystem – kommer att släppas i en skarp version den 21 augusti. Flera bedömare menar att timingen känns rimlig, inte minst då Google släppt nya versioner av Android i september de senaste åren 

Först till Pixel

Den nya versionen kommer självfallet att komma först till Googles egna enheter, det vill säga Pixel-telefonerna, Pixel C samt Nexus 5X och 6P. Till de större nyheterna i uppdateringen hör förbättringar av notifieringar, förbättrad navigation via tangentbordet och ett bild-i-bild-läge för videoklipp. När och om uppdateringen kommer till respektive tillverkares telefoner i form av en uppdatering återstår att se och ofta meddelar tillverkare strax efter Googles släpp vilka uppdateringsplaner de har. Mobil har tidigare kartlagt hur tillverkarna skötte uppdateringen till nuvarande Android N och kanske kan det ge en aning om hur tillverkarna sköter även denna uppdatering.
Eftersom datumet 21 augusti handlar om just ett rykte är det säkrast att ta uppgifterna med en nypa salt. 

Källa