Ännu en påfyllning från techjätten

Apple ger Corning utvecklingsbidrag på 2,4 miljarder

Starkare och bättre glas i kommande Iphone-modeller? Ja, det torde rimligtvis vara vad som står på agendan för Corning härnäst.

Publicerad Uppdaterad

Apple har sedan långt tillbaka använt sig av det amerikanska företaget Cornings Gorilla Glass i Iphone (även om glaset inte heter Gorilla Glass just när det gäller Iphone). Inga konstigheter så långt, då Gorilla Glass är ett mycket väletablerat varumärke i hela smartphoneindustrin. Men Cornings glas för just Apples enheter lär vara något utöver det vanliga, med tanke på att Apple redan tidiagre skyfflat in miljardbelopp i utvecklingsbidrag till Corning. Och nu gör man det igen. Efter de motsvarande 1,9 miljarder kronor man försåg Corning med 2017 så har man nu nämligen fyllt på kassan med ytterligare 2,4 miljarder kronor tagna direkt ur Apples leverantörsfond Advanced Manufacturing Fund. Exakt på vilket sätt Apples glas skiljer sig från gängse Gorilla Glass är oklart, men man hävdar själva att det ska vara extra tåligt. 

”Apples och Cornings rika historia är mer än ett decennium gammal och vårt samarbete har revolutionerat glas och omvandlat teknikindustrin med den första Iphonemodellen” skriver Apples operativa chef Jeff Williams i ett uttalande. Glaset som sitter i de senaste versionerna av företagets Iphonemodeller har tillverkats i Cornings fabrik i Kentucky. 

Källa