What have they got in there, King Kong?

Apptips: Lego Jurassic World

Lysande exempel på hur långt mobilspelen har kommit.

Publicerad Uppdaterad

Lego Jurassic World till spelkonsol följer samma mall som tidigare Lego-spel, med en kul balans mellan byggande, pusselspel och möjligheten att slå sönder både folk och saker till små legoklossar. Den stora skillnaden här är att du vid sidan av att spela som människor även får spela som Legodinosaurier.

Spelet bakar in alla fyra filmerna i samma spel, med utvalda delar från samtliga att spela igenom, vilket gör det till ruskigt innehållsrikt för ett mobilspel (och samtidigt var det nog ett krav med tanke på hur tråkig den fjärde delen var). För det är just det som är grejen här. Vid sidan av flerspelarläge är det här i stort sett samma spel som vi fick till de fullstora spelkonsolerna innehållsmässigt, vilket är både imponerande och fantastiskt roligt.

Spelet lider lite av att pekskärmskontrollerna är direktöversatta från spelkontroll, som kanske gör styrningen kantig ibland. Men efter någon bana är du med på noterna och det blir istället ett fantastiskt exempel på hur långt de mobila spelen faktiskt har kommit.