Bara 49 öre per samtal med Comviq Kontant Kompis

Publicerad Uppdaterad

Alla som har Comviqs kontantkort kan från och med idag välja att köpa värdebeviset "Comviq Kompis" för 150 kronor när de laddar sin mobiltelefon. Från laddningstillfället får man då 30 dagar på sig att ringa andra Comviq-kunder med 0 kronor i minutavgift.

Observera dock att startavgiften på 49 öre tillkommer på alla samtal. Och när de 30 dagarna är slut så blir minutavgiften åter 4,85 kronor dagtid och 37 öre kvällar och helger.

Med andra ord tvingas du betala nästan 5 kronor i minuten för samtal dagtid till andra Comviq-kunder när de 30 dagarna gått ut, så det gäller att hålla reda på när tidsgränsen för 0 kronors-samtalen passerat.

För samtal utanför Comviq-nätet gäller under 30-dagarsperioden:

Dagtid: 2,49 kr

Kvällstid: 2,49 kr

Det är alltså rejält dyrare att ringa på kvällar och helger med Comviq Kompis än med vanliga Comviq Kontant, om man bortser från samtalen till andra Comviq-telefoner.

Comviq har även tagit bort bonus på inkommande samtal under de perioder som kontantkortet är laddat med Comviq Kompis.

Skicka sms är något billigare under 30-dagarsperioden - 99 öre i stället för 1,20 kr. Mms-priset är 2,75 oavsett om du har Comviq Kompis eller vanliga Comviq Kontant.

Comviq hoppas säkerligen att deras nya erbjudande ska locka kontantkortskunder att ladda kontantkortet oftare, och därmed få mer pengar på kortet till att ringa och skicka sms/mms flitigare än idag.

Men frågan är om vanliga kontantkortskunder har några pengar att spara på detta - de som laddar kontantkortet minst en gång per månad kommer vanligtvis billigare undan genom att använda abonnemang i stället för kontantkort.