Evan Blass är framme igen

Bild som påstås föreställa HTC U12 Plus läcker ut

HTC:s nya flaggskeppsenhet U12 Plus ska inte offentliggöras förrän tidigast i maj, men specifikationerna på enheten har redan läckt ut. Och nu tycks vi av allt att döma även ha fått veta hur telefonen ser ut. Detta då den notoriske techläckaren Evan Blass nu publicerat en bild på enheten som förvisso inte håller högsta kvalitet, men som ändå avslöjar en hel del.

Publicerad Uppdaterad

Det är som alltid omöjligt att avgöra om en läckt bild är äkta eller inte. Man får gå på tidigare facit från den som läckt bilden, och med tanke på att bilden ovan kommer via den ofta välunderrättade och korrekt informerade Evan Blass så har vi all anledning att tro att den är autentisk. Bilden påstås förestålla HTC:s kommande flaggskeppstelefon U12 Plus, en enhet som med största sannolikhet kommer att offentliggöras i samband med ett HTC-event i maj. Telefonen går under det interna arbetsnamnet Imagine. Om bilden är äkta så framgår bland annat att telefonen får dubbelkameralösningar både fram och bak och att det tycks sitta en fingeravtryckssensor på bakstycket. Framsidan är svårbedömd, men ser ut att följa det trendriktiga formspråket med mycket tunna skärmkanter. 

Övriga specifikationer kända

Specifikationerna på telefonen är till viss del kända sedan tidigare, även om det även i det fallet handlar om läckor och obekräftade uppgifter. Men det ska hur som helst röra sig om en 6-tumsenhet med bildförhållandet 18:9, och WQHD-upplösning. Vidare ska enheten vara rustad med ett Snapdragon 845-chipp, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Batteriet sägs få en kapacitet på 3 420 mAh och bakkamerorna ska ha en upplösning på 16 respektive 12 megapixlar. Frontkamerorna påstås ha en upplösning på 2 x 8 megapixlar. 

Källa