Hands on-bilder på vift

Bilder på Huaweis Nova 4 med kamerahål läcker ut

Jo, vi har sett renderingar av telefonen tidigare. Men nu tycks de första så kallade hands on-bilderna på Huaweis Nova 4 ha letat sig ut på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Ibland går det väldigt snabbt i smartphonevärlden. Från att Samsung visade upp sin Infinity-O-skärm i samband med sin utvecklarkonferens i november så tog det inte många dagar förrän Huawei antydde att man hade en enhet med en liknande skärm på gång. Den skulle få namnet Nova 4, och frågan var om Samsung eller Huawei skulle hinna först med konceptet, som i korthet går ut på att man ersatt sensorpanelen med ett litet hål för selfiekameran i övre hörnet av skärmen. Huawei aviserade så småningom att ett offentliggörande skulle komma den 17 december, varpå Samsung snabbt svarade med att förlägga sin lansering av Galaxy A8 – det vill säga deras första enhet med Infinity-O-skärm – till den 10 december. 

I princip helt kantfri

Huawei har redan bjudit på en del renderingar och filmklipp som visat enheten, men nu har de första bilderna som visar telefonen i det vilda dykt upp. Vem som ligger bakom bilderna är oklart, men av bakgrunden att döma så ser det ut att vara en person som jobbar med tillverkningen av telefonen. Det är den kinesiska sajten Fjii som publicerat bilderna, som visar att telefonen mycket riktigt har en i princip helt kantfri skärm. Möjligen har vi redan sett början på en ny trend, där sensorpanelen begravs till förmån för utskärningar i skärmglaset. Det bör påpekas att det inte går att bekräfta huruvida bilderna är äkta. 

Källa