Spelmobiler

Black Shark 3 och 3 Pro lanserade i Kina

Xiaomis senaste spel- och allmänna värstingmobiler har nu offentliggjorts i Kina innan de kommer till resten av världen.

Publicerad Uppdaterad

Det rör sig om två varianter under Xiaomis spelvarumärke Black Shark, närmare bestämt Black Shark 3 och Black Shark 3 Pro. Modellerna börjar säljas i Kina den 17 mars, men ska även säljas i andra delar av världen senare.

Den vanliga varianten av Black Shark 3 har en oled-skärm på 6,67 tum med full HD-upplösning utan infälld sensorpanel, selfiekameran ligger utanför skärmen. Skärmen har 90 Hz uppdateringsfrekvens och 270 Hz touchuppdateringsfrekvens. Telefonen drivs av Snapdragon 865, och har 8 eller 12 GB arbetsminne och 128 eller 256 GB lagring.

Batteriet är på 4720 mAh och stödjer snabbladdning med 65 watt. Enligt Xiaomi ska den kunna laddas från tom till full på 38 minuter. Telefonen har även stöd för trådlös laddning på 18 watt, och en särskild trådlös laddare som fästs magnetiskt på baksidan finns till, detta för att sladden inte ska vara i vägen när man spelar spel.

Huvudkameran har en 64-megapixelsensor med bländaröppningen f/1.8 och assisteras av en vidvinkelkamera och en djupsensor. 

Black Shark 3 Pro har en ännu större skärm, 7,1 tum, med högre upplösning. Lagringen är på 12 GB, och väljer du en variant med 12 GB arbetsminne är minnet av typen LPDDR5, i stället för LPDDR4+ som är i de andra varianterna. Batteriet är på 5000 mAh. För spelande har telefonen knappar som poppar upp på sidorna, som är dolda när de inte används. Vanliga Black Shark 3 och dess föregångare har i stället tryckkänslig ram.

Annars har telefonerna ungefär samma design i glas och metall, och bägge har uttag för headset.

Priset ligger på drygt 5000 kronor för vanliga Black Shark 3 i billigaste varianten och 6700 kronor för Black Shark Pro, men till det får vi lägga till svenska skatter om och när telefonerna hittar hit.