Efter två år under radarn

Bredare lansering av Facebooks AI-assistent M

AI-assistenten M för Facebook Messenger lanserades redan 2015, men har hittills inte varit tillgänglig för mer än liten skara testanvändare. Men nu aviserar Facebook att M ska rullas ut bredare, till en början i USA.

Publicerad:

7 apr 2017 - 10:03

Uppdaterad:

7 apr 2017 - 10:03

Facebooks AI-assistent M presenterades redan 2015, men har sedan dess fört en relativt anonym tillvaro i beta-stadiet. Assistenten har således bara varit tillgänglig för ett fåtal personer. Men nu står en större utrullning för dörren, och det är amerikanska Ios- och Android-användare som nu ska få tillgång till M i högre omfattning. Tanken är att även andra delar av världen ska få tillgång till M i ett senare skede. 

Analyserar konversationerna
M fungerar på så vis att den analyserar konversationerna man för i Mesenger och letar efter nyckelord som kan kopplas till de färdigheter som assistenten har. Det kan till exempel handla om att skicka över pengar till någon, eller att beställa en Uber-bil. M föreslår olika sätt att vara behjälplig genom att helt enkelt dyka upp i chattfönstret med sin logotype. 

Ingen officiell lansering
Det är inte frågan om någon officiell lansering av M ännu. Den version av assistenten som nu rullas ut är mycket begränsad vad gäller färdigheter och sannolikt vill Facebook i huvudsak testa hur pass bra M klarar att sköta interaktionen med människor på ett bredare plan. 

.

.

 

.