Ruggad smartwatch

Casio släpper stryktålig Wear OS-klocka

Den japanska elektronikjätten Casio släpper nu en Wear OS-baserad smartwatch kallad Pro Trek WSD-F20A. Och det handlar om en enhet som är gjord för riktigt tuffa tag.

Publicerad Uppdaterad

Den kanske mest iögonfallande detaljen med Casios nya smartwatch är hur stor den är. Själva skärmen är förvisso inte större än 1,32 tum (vilket placerar den på par med Samsungs Gear S3), men klockans hölje för tankarna till den klassiska Casio-modellen G-Shock. Men så handlar det också om en enhet gjord för den lite mer äventyrligt lagde (och med det menar vi inte att man vågar beställa extra allt på sin Calzone). Faktum är att klockan uppfyller kraven för den amerikanska militärens tålighetsstandard MIL-STD-810

Ej helt cirkulär skärm

LCD-skärmen ser vid en första anblick måhända rund ut, men det är lite av en chimär. I underkant är den nämligen en aning avskuren, vilket lämnar en tom yta och gör att cirkeln i viss mån påminner om ett punkterat däck. Upplösningen ligger på 320 x 320 pixlar och telefonen har GPS, digital kompass, barometer, höjdmätare och inbyggd mikrofon. Klockan kör Wear OS, det vill säga Googles operativsystem för wearable tech-enheter som tidigare gick under namnet Android Wear. Priset på klockan landar på 399 dollar, men vad det innebär i form av ett svenskt pris och om klockan ens är aktuell för oss är ännu oklart. Lanseringen ska ske i maj månad. 

Källa