Nyheter
https://www.mobil.se/nyheter/dell-g-r-det-l-ttare-att-koppla-samman-mobil-och-dator
564611
Dell Mobile Connect

Dell gör det lättare att koppla samman mobil och dator

Dell är senast i raden att hoppa på idén att snabbt föra över information mellan mobil och dator.

Det enklaste sättet att få över information mellan dator och mobil är förstås att använda molnbaserade tjänster. De kan användas för att synka textanteckningar, webbfönster, filer och kalendrar. Men en del tjänster, som sms och telefonsamtal, är inte lika enkla att flytta över till datorn.

Dell är senast ut att försöka koppla ihop datorn med mobilen, och till skillnad från tidigare löäsningar från Apple, Microsoft, Samsung med flera ska lösningen vara oberoende om du använder Android eller Ios på mobilen.

Dell Mobile Connect kommer förinstallerat på alla nya datorer i XPS, Inspiron, Alienware och Vostro-serierna. Programmet använder en egenutvecklad teknik som utnyttjar både Bluetooth och Wifi för att synka mobil och dator. Har du en Androidmobil kan du få mobilens notifieringar i datorn, svara på meddelanden och telefonsamtal och till och med spegla skärmen och köra appar direkt på datorns skrivbord. Ios är mer låst, och där är du begränsad till att prata i telefon och svara på sms i datorn.

Källa