https://www.mobil.se/nyheter/det-kan-vara-officiella-ritningen-f-r-iphone-8
563242
Nyheter
Iphone 8? Iphone X?

Det kan vara officiella ritningen för Iphone 8

Specifikationerna som används i tillverkningen av Iphone 8 kan ha publicerats.

Det är den kinesiska teknikbloggen Ifanr som säger sig ha kommit över specifikationer på den slutgiltiga designen av Iphone 8. Uppgifterna är på inga sätt bekräftade, men baserat på ritningen som ska ha kommit direkt från tillverkaren Foxconn kan man konstatera att telefonen inte har böjda skärmkanter, men däremot tycks ha hemknappen med fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen.

Baserat på skissen har man skapat en 3D-modell som visar designen i praktiken.

Skärmkanterna på sidan är lika breda som på dagens Iphone, men däremot så bantas kanterna uppe och nere så att en betydligt större del av framsidan blir skärmyta. Enligt skissen ska Apple trots de tunna kanterna runt skärmen även få plats med selfiekamera och de sensorer som krävs i toppen av telefonen. Storleken på skärmen anges till 5,768 tum men den beräkningen beror på om man räknar måtten med eller utan de avrundade hörnen. 

Ny design, nya funktioner

Om uppgifterna stämmer så blir det Apples första ordentliga omgörning av Iphone sedan 2014 då Apple introducerade Iphone 6 och 6 Plus. Sedan dess har man återanvänt designen utan att göra några stora förändringar. Bland övriga förväntade förändringar har det tidigare talats om att skärmtypen blir Oled och att telefonen ska ha stöd för trådlös laddning. Det har också förekommit uppgifter om att telefonen eventuellt kan vara utrustad med ansiktsigenkänning, en uppgift vars trovärdighet förstärks av att Apple gjort flera bolagsköp inom det området.

Vad som är sant får vi troligen veta senare i år när Apple lanserar årets nya Iphone-modeller, eventuellt då Iphone 7S, 7s Plus och den här omtalade jubileumsversionen som ska fira Iphones tionde födelsedag.