Tester i begränsad omfattning

Facebook-appen kan få video med bild-i-bild

Facebook tycks testköra en bild-i-bild-lösning för videoklipp i det sociala nätverkets mobil-app.

Ett litet antal Facebook-användare med Android-enheter rapporterar att det sociala nätverket tycks ha en bild-i-bild-lösning på gång för sin mobil-app.

Publicerad Uppdaterad

Att video är det nya stora slagfältet för allt från mobiltillverkare till sociala medier råder det knappast någon oenighet om. Att tillhandahålla en bred funktionalitet på området är därmed förstås a och o om man vill behålla användarna på sin plattform. Och Facebook verkar inte vilja vara sämre än Youtube, då man nu testkör en bild-i-bild-lösning för just videoklipp i sin mobil-app. 

Spelas upp i eget fönster
Det är sajten Android Police som rapporterar om testerna, som man fått kännedom om via sina läsare. Tanken med bild-i-bild-lösningen är förstås att man ska kunna scrolla i flödet och använda appen samtidigt som ett videoklipp rullar. Att döma av de skärmdumpar som Android Police fått ta del av, så lägger sig videoklippet på begäran i ett eget ”flytande” fönster i antingen över- eller nederkant av skärmen. Fönstret ska även gå att flytta runt, om man föredrar att ha det på någon annan plats. 

Begränsat test
Facebook genomför ofta tester av olika funktioner i begränsad omfattning, och huruvida just bild-i-bild-lösningen letar sig ut i huvud-appen på bred front återstår förstås att se. Så här långt verkar det dock vara ett mycket begränsat antal användare som fått tillgång till lönsningen.