Tester i begränsad omfattning

Facebook-appen kan få video med bild-i-bild

Ett litet antal Facebook-användare med Android-enheter rapporterar att det sociala nätverket tycks ha en bild-i-bild-lösning på gång för sin mobil-app.

Publicerad:

19 apr 2017 - 14:16

Uppdaterad:

19 apr 2017 - 14:16

Att video är det nya stora slagfältet för allt från mobiltillverkare till sociala medier råder det knappast någon oenighet om. Att tillhandahålla en bred funktionalitet på området är därmed förstås a och o om man vill behålla användarna på sin plattform. Och Facebook verkar inte vilja vara sämre än Youtube, då man nu testkör en bild-i-bild-lösning för just videoklipp i sin mobil-app. 

Spelas upp i eget fönster
Det är sajten Android Police som rapporterar om testerna, som man fått kännedom om via sina läsare. Tanken med bild-i-bild-lösningen är förstås att man ska kunna scrolla i flödet och använda appen samtidigt som ett videoklipp rullar. Att döma av de skärmdumpar som Android Police fått ta del av, så lägger sig videoklippet på begäran i ett eget ”flytande” fönster i antingen över- eller nederkant av skärmen. Fönstret ska även gå att flytta runt, om man föredrar att ha det på någon annan plats. 

Begränsat test
Facebook genomför ofta tester av olika funktioner i begränsad omfattning, och huruvida just bild-i-bild-lösningen letar sig ut i huvud-appen på bred front återstår förstås att se. Så här långt verkar det dock vara ett mycket begränsat antal användare som fått tillgång till lönsningen. 

.

.

 

.