Snapchat-kopieringen fortskrider ohämmat

Facebook har Bitmoji-liknande avatarer på gång

Utvecklaren Jane Manchun Wong har avslöjat att Facebook tycks ha ett slags avatarer på gång som i stora stycken påminner om Snapchats motsvarighet Bitmoji. Facebook har bekräftat att man utvecklar avatarer, men lägger locket på i övrigt.

Publicerad Uppdaterad

Det är i programpaketet till Android-versionen av Facebook som utvecklaren och datavetenskaps-studenten Jane Manchun Wong har hittat filer med bevis på att Facebook utvecklar avatarer i form av tecknade figurer som ska representera användaren på profilbilden. Det hela påminner i väldigt hög utsträckning om de Bitmoji-figurer som sedan en tid tillbaka finns i Snapchat, en tjänst som Facebook kopierat näst intill ohämmat från under de senaste åren. 

Lanseringsplanerna okända

Sedan det hela uppdagades har Facebook bekräftat att man har avatarer under utveckling. I ett uttalande säger det social nätverket kort och gott att man hela tiden ”tittar på nya sätt att ge människor möjlighet att uttrycka sig på Facebook”. När det gäller vilka planer man har för avatarerna, i vilken utsträckning man kan utforma dem själva och hur tidsramen för utrullningen ser ut, så lägger man däremot locket på. 

Källa