Aktivitetsarmband

Fitbit Charge 3 läckt

Fitbit Versa är klockan som vänt Fitbits lycka, men än har man inte gett upp de mer renodlade aktivitetsarmbanden.

Publicerad Uppdaterad

Det är Nieuwemobiel.nl som nosat upp bilder på vad som ser ut som en efterföljare till Fitbit Charge 2 som släpptes på IFA-mässan för två år sedan, och det verkar troligt att Charge 3 kommer att släppas på samma mässa i månadsskiftet augusti-september.

Sajten har inga detaljer om de tekniska specifikationerna, men av bilderna framgår att man tagit bort knappen som finns på Charge 2. Om man valt att styra armbandet med knackningar som på Fitbit Alta HR eller har pekskärm denna gång återstår att se. Man kan också anta att armbandet fått den förbättrade pulsmätare med annan ljusvåglängd som finns i klockorna Ionic och Versa.

Annars är det just klockorna, och i synnerhet Versa, som verkar ha brutit Fitbits neråtgående trend. Smartklockorna står nu för 55 procent av Fitbits omsättning, och i sin senaste kvartalsrapport meddelade Fitbit att man räknar med att nå break-even under tredje kvartalet och börja gå med vinst igen någon gång under andra halvåret. Företaget meddelade också att de periodvis sålt slut på Versa då de sålt fler än de kunnat tillverka.

Källa