Kolla om du har fått funktionen

Fler Galaxy-modeller får möjlighet att kringgå laddning

Samsung utökar möjligheterna att låta ström gå direkt till spelade.

Publicerad Uppdaterad

En funktion som Samsung introducerade i de nya Galaxy S23-modellerna var en spelrelaterad funktion för att hantera strömmen vid laddning. Funktionen, som på engelska kallas Pause USB Power Delivery gör det möjligt att dirigera strömmen vid spelande. Normalt använder mobilen den ström som finns i batteriet, och USB-anslutningen laddar samtidigt batteriet. Pause USB Power Delivery låter användare hoppa över batteriet och istället låta strömmen från USB-anslutningen gå direkt till där strömmen behövs utan omvägen via batteriet.

Nu rapporteras det att funktionen har börjat dyka även på andra modeller inklusive Galaxy S21- och S22-serien, Galaxy Z Fold 2, 3 och 4, samt Galaxy A73 5G. Samsung hart dock inte själva sagt något om funktionens spridning, så för tillfället är det inte känt i vilken omfattning och exakt till vilka modeller funktionen dyker upp.

Om du vill undersöka om du har fått tillgång till den, prova att ansluta mobilen till en laddare med en effekt på 25-45W med stöd för USB-PD och starta ett spel. Gå sedan in i Game Booster och öppna inställningarna för Game Booster. Där kan det ha dykt upp en switch för Pause USB Power Delivery som du kan aktivera om du vill använda funktionen.