Ännu större tillväxt väntas

Försäljningen av Android One-telefoner ökade med 250 procent

Google har meddelat att konceptet med Android One ökat dramatiskt i popularitet. Under 2018 växte andelen aktiverade Android One-enheter med hela 250 procent.

Publicerad Uppdaterad

Android One lanserades 2014 och är en både hård- och mjukvarumässig teknisk standard, som är tänkt att ge en konsekvent användarupplevelse på Android-enheter. Och konceptets popularitet har uppenbarligen accelererat ordentligt under 2018, då Google nu meddelat att andelen aktiverade Android One-enheter växte med hela 250 procent under det gångna året. Det är bland annat samarbeten på området med tillverkare som Xiaomi, LG och Motorola som ligger bakom den kraftiga ökningen. Men det är framför allt HMD Globals Android One-telefoner som släppts under 2018 som bidragit mest till ökningen. Fler Nokiatelefoner som kör Android One har nu dessutom offentliggjorts i form av Nokia 9 Pureview, Nokia 4.2 och Nokia 3.2. 

En telefon med Android One har Googles egen Androidversion och mycket få förinstallerade appar. Den är också garanterad två större systemuppdateringar och minst tre års säkerhetsuppdateringar.

Även Android Go ökar

Och Google har ännu ett initiativ på Androidsidan som skördar framgångar. Detta i form av Android Go, ett koncept med nedbantade versioner av de olika Androidutgåvorna, som ska fungera på mycket enkla telefoner som inte klarar att leva upp till de krav som de ordinarie versionerna av Android ställer på hårdvaran. 50 procent av alla Androidtelefoner i instegssegmentet kör idag Android Go. Även i det här segmentet tillkommer nu fler enheter, vilket innebär att penetrationen lär öka ytterligare. 

Källa