Samsung verkar gilla Qualcomms toppchipp

Galaxy A90 ser ut att få Snapdragon 855-chipp

Samsung verkar onekligen gilla årets toppchipp från Qualcomm, Snapdragon 855. Och nu kommer uppgifter om att ytterligare två telefoner kommer att begåvas med det kraftfulla systemchippet.

Publicerad Uppdaterad

Om inget oförutsett händer så kommer Samsung vid sommarens slut att ha försett tio smartphonemodeller med Qualcomms Snapdragon 855-chipp, det vill säga årets toppchipp från den amerikanska tillverkaren. Utöver Galaxy S10-telefonerna så snackar vi ju även ett antal Galaxy Note 10-varianter. Samsung förser förvisso sina telefoner i stora delar av världen med de egna Exynos-chippen, men på den minst sagt betydelsefulla nordamerikanska marknaden så är det Qualcomm som gäller. Och nu tycks även Galaxy A90 få ett Snapdragon 855-chipp under skalet. 

Det är techtipsaren Steve Hemmerstoffer som uppger att det dykt upp två nya modellnummer på telefoner som är på gång, närmare bestämt SM-A905 och SM-A908, som båda har Snapdragon 855-chipp och som ska vara positionerade under Galaxy S10. Det handlar med största sannolikhet om Galaxy A90 och A90 5G. Båda varianterna av telefonerna ska utöver stödet för 5G vara rätt lika varandra, med 6,7-tums AMOLED-skärmar och fingeravtrycksläsare placerade under skärmarna. De ska båda dessutom ha trippelkameror på baksidan. 

Källa