https://www.mobil.se/nyheter/garmin-n-vi-f-r-alla-v-der
280197
Nyheter

Garmin nüvi för alla väder

Med Garmins nya nüvi 500 skall du klara dig med en enda navigator, vare sig du kör bil, cyklar, seglar eller plockar svamp. Oavsett väder.

Med nüvi 500 tar Garmin ett helhetsgrepp på våra behov av navigering. Den nya femhundran laddas med vägkartor, topografiska kartor och sjökort - och med ett enda knapptryck växlar man mellan de olika lägena.

Skärmen är på 3,5 tum och har en upplösning på 320 x 240 pixlar. Hela enheten är vattenskyddad och väger in på måttliga 215 gram. Batteriet är löstagbart och kan alltså skiftas och laddas separat, vilket är en poäng när man är ute på fri fot. Driftstid på en laddning uppges till upp till åtta timmar. Den har plats för minneskort (micro-SD) och TMC-enhet finns som tillbehör.

Nüvi 500 har funktioner som underlättar på resan, som zonklocka, kalkylator och konverterare för valuta och mätenheter, men den är ingen multimediamaskin. Den kan visa bilder, men vill du spela musik, sända FM eller prata handsfree i mobilen måste du ha andra prylar till hands. Och böcker får du läsa själv.

Den nordiska versionen skall enligt generalagenten börja säljas i slutet av september 2008 och priset rekommenderas till 2995 kronor. Då ingår detaljerade vägkartor över Sverige, Norge, Finland och Danmark plus en europeisk översiktskarta med större vägar och städer. Topografiska kartor och sjökort får köpas till separat.