Konflikt

Gates och Ballmer oense om mobilstrategi

Steve Ballmer. Foto: Microsoft Sweden

Enligt Microsofts före detta vd Steve Ballmer orsakade hans mobiltelefonstrategi spänningar mellan honom och Microsoftgrundaren Bill Gates.

Publicerad Uppdaterad

I en ny stor intervju med Bloomberg säger Steve Ballmer att han och företaget gjorde en del fel gällande företagets mobiltelefonstrategi. Han säger även att åsiktsskillnader kring hur företaget skulle ta sig an den utmaningen skapade en spänning mellan honom och Bill Gates som till en viss del låg bakom hans beslut att lämna företaget. 

”Det fanns en fundamental åsiktsskillnad angående vikten av att vara i hårdvarubranschen. Jag hade tryckt på för Surface. Styrelsen hade varit tveksamma till att stödja det. Och sedan kulminerade det i frågan om vad som skulle göras med mobiltelefonbranschen”, säger Ballmer i intervjun.

Det handlar givetvis främst om Ballmers beslut att köpa Nokias mobilverksamhet 2013 för 9 miljarder dollar. Men det han säger att han ångrar är att företaget inte gav sig in i hårdvarubranschen tidigare när det kommer till mobiltelefoner och att han inte kom på idéen med att sälja mobiler via erbjudanden hos mobiloperatörerna.

Hela intervjun kan du läsa via länken nedanför den här artikeln. 

Källa