Avslöjande referenser i Google-appen

Google tycks ha smarta hörlurar på gång

Assistant – härnäst i ett par hörlurar?

Referenser i koden till den senaste versionen av Google-appen för Android tyder på att Google kan ha ett par hörlurar på gång med stöd för Google Assistant.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten 9to5Google som synat den senaste Google-appen i sömmarna och funnit referenser till något som kallas ”Bisto”. Det framgår förvisso inte av koden vad det handlar om för typ av enhet, men det man däremot kan utläsa är att hårdvaran ska medge att användaren både lyssnar på meddelanden samt kan använda rösten för att svara på dem. Detta utan att telefonen är inblandad. En Google Assistant-knapp nämns också, vilket indikerar att det sannolikt inte handlar om in ear-lurar. 

Lanseringsplaner okända

I princip ingenting mer är känt kring Bisto, men det vore förstås inte orimligt att tänka sig att det handlar om ett par trådlösa hörlurar med stöd för Google Assistant, och att de kan komma att presenteras i samband med höstens Pixel-event. Utöver nya Pixeltelefoner sägs Google även ha en ny Chromebook Pixel samt en miniversion av sin AI-högtalare Google Home på gång i oktober. 

Källa