Dubbelt

Här är Samsungs nya A-serie

A-serien från Samsung uppdateras med nya varianter av A3 och A5.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs A-serie, eller ”nu gör Samsung äntligen matalltelefoner”-serien om vi ska vara en smula cyniska, har visat sig vara fullt kompetenta lurar för sin prislapp när vi testat dem tidigare (A3, A5, A7).

Nu lanseras uppföljareserien med två nya lurar, Galaxy A3 och Galaxy A5. I mångt och mycket handlar det om väldigt likvärdiga telefoner, med Android 5.1 (ingen info om uppgraderingsmöjligheter), Stöd för Samsung Pay (när det nu kommer), en kamera som startar på mindre än en sekund, Super Amoled-skärm och metallskal.

Skillnader finns däremot också, dels i skärmstorleken på 5,2 respektive 4,7 tum för A5 och A3, men även i form av Full HD-upplösning på den större och ”bara” 720p på den mindre. Medan Galaxy A5 kan skryta med åtta processorkärnor på 1,6 gigahertz och två gigabyte arbetsminne kommer A3 strax efter med 1,5 gigabyte arbetsminne och åtta processorkärnor på 1,5 gigahertz (Samsungs eget Exynos-chip på båda).

Samsung orkar inte nämna vilken upplösning kamerorna på lurarna har, men båda har begåvats med F1,9-lins och A5 har även optisk bildstabilisering.

Båda lurarna kommer ut till försäljning den 28:e januari nästa år och kommer att kosta 3 990 kronor respektive 2 990 kronor.