Släpps den 14 oktober

Här är LG:s nya hybrid-smartklocka Watch W7

Förhandsryktena stämde. LG presenterade i samband med lanseringen av det nya smartphone-flaggskeppet V40 Thinq på onsdagen även en ny hybrid-smartklocka vid namn Watch W7.

Publicerad Uppdaterad

Det är lite vinna eller försvinna-läge för Googles wearable tech-plattform Wear OS (tidigare känd som Android Wear), och att det inom en inte alltför avlägsen framtid dyker upp några riktigt attraktiva klockor är förstås av avgörande betydelse. En tycks redan ha anlänt, nämligen klockan Watch W7 från LG, som offentliggjordes i samband med presentationen av den nya flaggskeppstelefonen V40 Thinq. Och klockan bjuder på ungefär de egenskaper som förhandsläckor gjort gällande. Det handlar om en hybrid-smartwatch, vilket innebär att Watch W7 utöver klassisk smartwatch-funktionalitet också har vanliga fysiska visare och ett urverk som tickar på även om resterande funktionalitet kräver laddning. W7 ska åtminstone kunna visa vad klockan är i upp till 100 dagar. Liknande klockor har släppts även tidigare, men då har det varit mindre tillverkare som legat bakom produkterna.

Tyvärr ett lite äldre chipp

Den som vill kunna använda klockan fullt ut får räkna med att ladda den varannan dag, vilket placerar den på par med flera andra klockor i just det hänseendet. I övrigt handlar det om en enhet med 1,2-tumsskärm och 768 MB arbetsminne. Tyvärr kommer klockan med ett tämligen åldersdiget Snapdragon Wear 2100-chipp under skalet, snarare än det nya 3100-chippet. Å andra sidan offentliggjordes 3100-chippet för bara några veckor sedan, och att LG skulle ha hunnit förse sin nya klocka med det faller på sin egen orimlighet. Klockan ska finnas på marknaden från och med den 14 oktober. 

Källa